Κλιμάκιο της Τοπικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Share:

Την Πέμπτη 29/05 πραγματοποιήθηκε περιοδεία αντιπροσωπείας της Τ.Ε Κέρκυρας του ΚΚΕ από τους Θ. Γουλή, μέλος της Επιτροπής για τις Ε.Δ και τα Σ.Α της ΚΕ και τον Σ. Σαμοΐλη, μέλος της Τ.Ε Κέρκυρας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ι.Ν της Π.Υ. Έγιναν συναντήσεις- συζητήσεις με τον Περιφ.Διευθυντή Ι.Ν Αρχιπύραρχο κ. Ιωάννη Πανόπουλο, το Διοικητή Π.Υ Κέρκυρας Πύραρχο κ. Νίκο Κολυβά και με αντιπροσωπεία του Σωματείου Πυροσβεστών Κέρκυρας αποτελούμενη από τους κκ. Αλέξανδρο Λάτσα (Πρόεδρος), Αγγουράκη Σπύρο (Αντιπρόεδρος), Γιάννη Λεΐσο (Γενικό Γραμματέα). Έγινε επίσης περιοδεία στα γραφεία της Π.Υ.
Η αντιπ/εία του ΚΚΕ ενημέρωσε τα στελέχη, τους συνδικαλιστές και τους πυροσβέστες για τις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος σχετικά με την πυροπροστασία και τα μέτρα προστασίας των πυροσβεστών, όπως κωδικοποιούνται στην πρόσφατη ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Επίσης ενημέρωσε για την καπιταλιστική κρίση που είναι σε εξέλιξη και την αναγκαιότητα οργάνωσης του εργατικού λαϊκού αγώνα, ώστε να μην πληρώσει ο λαός τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Οι συνδικαλιστές και οι πυροσβέστες ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τις παρεμβάσεις του και ιδιαίτερα για την ερώτηση που κατέθεσε.
Από την συζήτηση με τους εκπροσώπους του Σωματείου, προέκυψαν τα εξής σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την Π.Υ της Κέρκυρας:
• Υπάρχει μεγάλη και απαράδεκτη καθυστέρηση στη μεταφορά του A’ Πυροσβεστικού Σταθμού στο κτήριο της Π.Υ. Σημειωτέον ότι το κτήριο που μέχρι τώρα στεγάζεται ο A’ Πυροσβεστικός Σταθμός είναι σε άθλια κατάσταση. Όπως είπαν οι συνδικαλιστές, το θέμα έχει φρενάρει στην Περιφέρεια Ι.Ν που μέχρι τώρα και για 5 χρόνια δεν έχει εγκρίνει τη μελέτη για τα απαιτούμενα έργα στο κτήριο της Π.Υ προϋπολογισμού 260.000 ευρώ. Ζήτησαν από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ να φέρει το θέμα στη Βουλή και στο Π.Σ Ι.Ν.
• Υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην απόδοση μέσω ατομικής προστασίας των πυροσβεστών στην αρχή της πανδημίας, μάλιστα στο Β’ Πυροσβεστικό Σταθμό στο αεροδρόμιο δεν δόθηκε τίποτα! Επιπροσθέτως, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, διότι μπροστά στο κτήριο του Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού μέσα στο αεροδρόμιο παραμένουν επί ώρες jet καπιταλιστών εν λειτουργία παράγοντας μεγάλες ποσότητες καυσαερίων κυριολεκτικά στο πρόσωπο των Πυροσβεστών.
• Εξέφρασαν την αγωνία τους γιατί δεν έχουν προμήθειες προσθέτοντας τα μικρά πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία είναι απαραίτητα για το ιστορικό κέντρο της πόλης (Καμπιέλο). Σημείωσαν επίσης, ότι η Π.Υ. της Κέρκυρας δεν έχει ούτε μια σκάλα για πρόσβαση σε ψηλά κτήρια.
• Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μη στελέχωση με μόνιμους Πυροσβέστες του νέου εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας, που πρόβλεψη έως τώρα είναι να στελεχώνεται από εποχικούς Πυροσβέστες.
• Απαιτούν την πρόσληψη Γενικού Ιατρού για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας που τώρα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, λόγω έλλειψης ιατρικών ειδικοτήτων στα Ιατρεία του ΕΟΠΠΥ.
• Θεωρούν απαραίτητη τη συγκρότηση Λιμενικού Πυροσβεστικού Σταθμού στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου ελλιμενίζονται εκατοντάδες κρουαζιερόπλοια και χιλιάδες μικρότερα τουριστικά σκάφη.
• Εξέφρασαν την κριτική τους για την στάση του Αντιδημάρχου Νότιας Κέρκυρας, που ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση μαζί του εδώ και αρκετούς μήνες μέχρι τώρα δεν τους έχει δεχθεί. Υπογράμμισαν ότι το κτήριο που στεγάζεται το πυροσβεστικό κλιμάκιο Νότιας Κέρκυρας είναι σε απαράδεκτη και άθλια κατάσταση, καθώς δεν γίνονται ενέργειες για μετάβαση σε άλλο κατάλληλο και διαθέσιμο κτήριο.
• Επικαλούμενοι τη θέση του ΚΚΕ για την κατοχύρωση ως βαρέως και ανθυγιεινού το επάγγελμα του πυροσβέστη, κατήγγειλαν όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις για την άρνησή τους να το χαρακτηρίσουν ως τέτοιο.
• Λείπουν 20 άτομα από το μόνιμο προσωπικό. Ο Περιφ. Διευθυντής δήλωσε ότι ένα μέρος τους θα καλυφθεί με μετακινήσεις πυροσβεστών από άλλες περιοχές, σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά.
• Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δεσμεύτηκε ότι θα προβάλλει τα αιτήματα τους και υπογράμμισε ότι βασικό ρόλο θα παίξει ο αγώνας των ίδιων των πυροσβεστών και η συμπόρευση με το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Previous Article

Τηλεδιάσκεψη για την κατάρτιση επαγγελματιών και εργαζομένων

Next Article

Δημήτρης Μπιάγκης: «Χρειάζεται ένα σαφές & ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της Άδειας Σκοπιμότητας της δομής «ΔΙΑΠΛΟΥΣ»»

Σχετικά Άρθρα