Τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων με τη συμμετοχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Share:

Το θέμα της επαναλειτουργίας της κρουαζιέρας ήταν το κύριο αντικείμενο τηλεδιάσκεψης με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) στην οποία συμμετείχε χθες η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μ. Υδραίου με την παρουσία και του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Τουρισμού Π. Βαρούχα.

Εξ αρχής τονίστηκε ο εξαιρετικά σημαντικός ρόλος που παίζει ο τομέας της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού στις τοπικές κοινωνίες και γενικότερα στην οικονομία της χώρας και συζητήθηκαν ζητήματα διευκολύνσεων στον συγκεκριμένο κλάδο προκειμένου απρόσκοπτα και με ασφάλεια να γίνει επανεκίνηση της δραστηριότητας αυτής.

Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου χαιρετίζοντας την πρωτουβουλία της Ενώσεως επεσήμανε ότι είναι σαφές το ενδιαφέρον της Κέρκυρας για την επαναδραστηριοποίηση της κρουαζιέρας κάτω από τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις τήρησης των μέτρων ασφάλειας και προστασίας της υγείας που θα καθοριστούν ως προς την εφαρμογή τους στη χώρα μας.

Από την πλευρά της η διοίκηση της Ένωσης τόνισε ότι σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εφαρμογή και τήρηση των πρωτοκόλων ασφαλείας που θα καθοριστούν.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ενώσεως και είχαν κληθεί και συμμετείχαν Δήμαρχοι τουριστικών περιοχών που αποτελούν σημαντικούς προορισμούς κρουαζιέρας. Πιο συγκεκριμένα, εκτός της Δημάρχου Κέρκυρας συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Σαντορίνης, Ηρακλείου, Ρόδου, Πύργου, Πάτμου και Αργοστολίου.

Previous Article

Κινητοποίηση των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου για τις Εστίες

Next Article

Ο Σύλλογος ασθενών Μεσογειακής αναιμίας ευχαριστεί τη Διοίκηση του Γ.Ν. Κέρκυρας

Σχετικά Άρθρα