Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μονολίθι (Πρέβεζα) και Χαλικούνας (Κέρκυρα) στις ασφαλέστερες παραλίες της Ευρώπης το 2020

H ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations δημοσίευσε μια λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς παραλίες στην Ευρώπη που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος το καλοκαίρι του 2020, με την Ελλάδα παρούσα με δύο παραλίες – η μία στην πρώτη θέση της λίστας.

Οι ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη (από τον COVID-19) επιλέχθηκαν βάσει διαφόρων κριτηρίων, όπως ο μικρός αριθμός ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό (από 10 έως 600 φορές λιγότερα κρούσματα), το μέγεθος των παραλιών και τα τετραγωνικά μέτρα που είναι διαθέσιμα για κάθε άτομο στην παραλία.

Αυτοί οι προορισμοί έχουν επιλεγεί επίσης βάσει της μεγάλης προσφοράς ιδιωτικών βιλών, τουριστικών διαμερισμάτων, μικρών ή μεσαίων ξενοδοχείων με ειδικό πρωτόκολλο υγείας και δεσμεύσεις προς τους ταξιδιώτες, όπως υπηρεσία καθαρισμού και απολύμανσης δωματίων μετά από κάθε διαμονή και σεβασμό στην κοινωνική απόσταση.

Επίσης, οι προορισμοί αυτοί βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία που δεν ήταν ποτέ γεμάτα κατά τη διάρκεια της κρίσης, με μέσο όρο νοσοκομειακών κλινών ανά κάτοικο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

”Η Ελλάδα θα είναι ο επόμενος προορισμός σας αυτό το καλοκαίρι”, αναφέρει η ιστοσελίδα. ”Είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορονοϊό (έως και 50 φορές λιγότερο επηρεασμένη από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα). Η Ελλάδα έχει ήδη λάβει πολλά μέτρα ασφάλειας και υγείας για να εξασφαλίσει στους ταξιδιώτες ασφαλείς διακοπές. Για παράδειγμα, τα φίλτρα κλιματισμού αλλάζονται μετά από κάθε διαμονή και υπάρχει υποχρεωτική απόσταση 4 μέτρων μεταξύ κάθε ομπρέλας στην παραλία”.

Και συνεχίζει αναφερόμενη στην παραλία Μονολίθι: ”Αν ψάχνετε για τον ασφαλέστερο προορισμό στην Ευρώπη, κάντε κράτηση για τις διακοπές σας στην Πρέβεζα. Η παραλία Μονολίθι, η κύρια παραλία της Πρέβεζας, έχει μήκος 22 χλμ. και πλάτος έως 80 μέτρα. Αυτή η παραλία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Με εκατοντάδες χιλιάδες τ.μ. δε θα χρειαστεί να ψάξετε πολύ για να βρείτε ένα ωραίο σημείο, να βάλετε την ομπρέλα σας και να περάσετε χαλαρωτικές μέρες στον ήλιο. Η παραλία Μονολίθι δεν είναι φυσικά η μόνη στην Πρέβεζα, υπάρχουν και πολλές άλλες”.

Οι 10 ασφαλέστερες παραλίας (European Best Destinations)
1. Πρέβεζα, Ελλάδα
2. Comporta, Alentejo, Πορτογαλία
3. Hel Peninsula, Πολωνία
4. Porto Santo Beach, Porto Santo – Madeira Islands – Πορτογαλία
5. Χαλικολούνας, Κέρκυρα, Ελλάδα
6. Ghajn Tuffieha Beach, Riviera bay beach, Μάλτα
7. Meia Praia, Lagos – Algarve, Πορτογαλία
8. Jurmala beach, Λετονία
9. Nida beach, Nida – Λιθουανία
10. Binz Beach, Binz – Rügen Island, Γερμανία

Πηγή:traveldailynews.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ