Κ.Κ.Ε: Την Τρίτη 2 Ιουνίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού στις 19.00 στην Ανουντσιάτα

Share:

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, ενώνει την φωνή της με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν μέρες τώρα ενάντια στη βαρβαρότητα της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.
Σε όλο τον κόσμο ξεχειλίζει η αγανάκτηση και ο αποτροπιασμός για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών και διαδηλωτών.
Οι εικόνες της πανδημίας, από τη μία μεριά, με τους ομαδικούς τάφους και την παντελή έλλειψη του δημοσίου συστήματος υγείας, που έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους, και η μαζική ανεργία, η φτώχεια, η καταστολή, ο ρατσισμός, από την άλλη, ξεγυμνώνουν το περίφημο αμερικανικό όνειρο, δείχνουν τη σαπίλα του καπιταλισμού και μάλιστα στη μητρόπολη του.
Η κυβέρνηση Τραμπ, όπως και αυτή του προκατόχου του, Ομπάμα, και όλες οι έως τώρα αμερικανικές κυβερνήσεις, Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί τα ρατσιστικά εγκλήματα, η αστυνομική βία και καταστολή δε σταμάτησαν ποτέ.
Ταυτόχρονα, με τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που διεξάγουν στο εξωτερικό, τροφοδοτούν το φυλετικό και εθνικιστικό μίσος, προκαλούν αιματοκυλίσματα, σπέρνουν μεγάλα βάσανα για τους λαούς.
Γι’ αυτό και εκτίθενται για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, που θεωρούν τις ΗΠΑ «σύμμαχο» του ελληνικού λαού εμπλέκοντας τη χώρα στους αμερικανοΝΑΤΟϊκους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Previous Article

Η διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση από τις Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ιονίων Νήσων. «Mένουμε Όρθιοι ΙΙ» στην Οικονομία και τον Τουρισμό

Next Article

Συνάντηση Δημήτρη Μπιάγκη με τον Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε Γιάννη Καρβέλη

Σχετικά Άρθρα