Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η μηχανοκίνητη διαμαρτυρία των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας

Share:

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μηχανοκίνητη διαμαρτυρία που οργάνωσε το Συνδικάτο των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας το πρωί της Δευτέρας 1η Ιουνίου.
Το πρόγραμμα της μηχανοκίνητης πορείας και τα σημεία συνάντησης είχαν ως εξής:
Βόρεια και Ανατολική Κέρκυρα: Στις 9.00 στο Ρεγκίνι και στις 9.30 στο ΠΑΡΚ.
Νότια Κέρκυρα: Στις 9 στο Περιβόλι (περιφερειακή Cafe Bairro) και στις 9.15 Μεσογγή (κόμβος)
Νότια – Μέση Κέρκυρα: Στις 9.30 Ποντί (corexpo)
Δυτική Κέρκυρα: Στις 9.30 AQUALANT
Μετά τη λήξη της πορείας, στις 11.00 π. μ. πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο για τον απολογισμό και το σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα.
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο ψήφισμα που έχουν εκδώσει μεταξύ των άλλων ζητούν:

  1. Όλοι οι εποχικοί και εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις να επαναπροσληφθούν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Ν.1346/83, το αργότερο μέχρι τις καταληκτικές ημερομηνίες που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις σε κάθε περιοχή.
  2. Να γίνει υποχρεωτική η Κλαδική ΣΣΕ των εργαζομένων στα Επισιτιστικά Καταστήματα.
  3. Να εξασφαλιστεί η τήρηση των όρων των Κλαδικών και των Τοπικών Κλαδικών ΣΣΕ των εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό, χωρίς καμιά μονομερή μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις, καμιά αρνητική μεταβολή στα μισθολογικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
  4. Σε περίπτωση που τα εποχικά ξενοδοχεία και τα εποχικά επισιτιστικά καταστήματα συνεχίσουν με απόφαση της κυβέρνησης να είναι σε αναστολή λειτουργίας και μετά από τις καταληκτικές ημερομηνίες επαναπρόσληψης, να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι, εποχικοί και ελαστικά απασχολούμενοι (ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις μιας μέρας, εργολαβικοί κ.λ.π.) στον μηχανισμό στήριξης και να λαμβάνουν την προβλεπόμενη από την κλαδική ΣΣΕ αμοιβή ως αποζημίωση μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Το κράτος να καταβάλει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές.
  5. Οι επιχειρήσεις που δεν ανοίξουν με ευθύνη τους, να υποχρεωθούν να καλύψουν όλους τους εργαζόμενους μισθολογικά και ασφαλιστικά για όλη την περίοδο που θα παρέμεναν ανοιχτές, με βάση περσινή περίοδο.
  6. Για το διάστημα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία επαναπρόσληψης να δοθεί επίδομα ανεργίας ύψους 600 ευρώ, για όλους όσους εργάστηκαν την περασμένη περίοδο απασχόλησης, ανεξάρτητα αν επιδοτήθηκε ως σήμερα η ανεργία τους, με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση κι αν δούλεψαν.
  7. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείων και ρυθμίσεων στην εφορία. Να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.
  8. Να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική ικανότητα και η επιδότηση ανεργίας όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους για το 2021, ανεξάρτητα αν συμπληρώσουν φέτος τις ασφαλιστικές ημέρες που απαιτούνται. Να λάβουν επίδομα ανεργίας από τη λήξη της τουριστικής περιόδου έως την ανάληψη εργασίας το 2021.
  9. Να ληφθούν μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των τουριστών. Να γίνουν επιπλέον προσλήψεις προσωπικού για την τήρηση των μέτρων προστασίας».
Previous Article

Η Ελλάδα θα καλύπτει τις δαπάνες φιλοξενίας τουριστών που θα διαγνωστούν με κορωνοϊό και θα μπαίνουν σε καραντίνα

Next Article

Βγήκαν -επιτέλους- τα υγειονομικά πρωτόκολλα|ΚΥΑ|ΦΕΚ

Σχετικά Άρθρα