Ο Τζόνσον θέλει να παρακάμψει την καραντίνα και στήνει «αερογέφυρα» με την Ελλάδα

Share:

Αερογέφυρες με χώρες με καλά επιδημιολογικά στοιχεία, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, επιθυμεί να στήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Το σχέδιο αυτό του Τζόνσον διαμορφώνεται προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις των Τόρηδων για την καραντίνα των 14 ημερών που, καθώς αίρει τα μέτρα, η Βρετανία έχει ανακοινώσει ότι θα επιβάλει σε τουρίστες από το εξωτερικό.

Ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει έναν τρόπο να αμβλύνει τις αντιδράσεις εν μέσω προειδοποιήσεων ότι το διάταγμα για την 14ημερη καραντίνα θα «σκοτώσει» τον ταξιδιωτικό κλάδο.
Υπογραμμίζοντας τους κλυδωνισμούς που αντιμετωπίζει ήδη η αεροπλοϊα από την πανδημία, ήρθαν τα στοιχεία ότι μόλις 23 άτομα χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο Gatwick σε μια ολόκληρη ημέρα την περασμένη εβδομάδα – όταν στην προ Covid-19 εποχή χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο 45.000 άτομα ημερησίως.

Βουλευτές χαρακτήρισαν επίσης γελοίο και άσκοπο το μέτρο της καραντίνας για τους τουρίστες διότι σε όποιους επιβληθεί θα τους επιτρέπεται να βγαίνουν έξω για να αγοράσουν φαγητό και δεν θα επιτρέπεται σε αξιωματούχους να μπαίνουν στα σπίτια τους.

Η λεπτομερής πρόταση αναμένεται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο από τον υπουργό Εσωτερικών τις επόμενες ώρες και οι νέοι όροι αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση, η οποία έκανε γνωστό πως θα επανεκτιμά το μέτρο κάθε τρεις εβδομάδες, εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκρίνει τη δημιουργία αερογεφυρών από το τέλος του μήνα, καθώς πλησιάζουν οι θερινές διακοπές, αναφέρουν οι Times.

Οπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα οι χώρες με τις οποίες το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να δημιουργήσει αερογέφυρες θα επιλεγούν ανάλογα με την οικονομική σημασία τους για το Ηνωμένο Βασίλειο, με το επίπεδο του κινδύνου μετάδοσης του ιού, με τον αριθμό των επιβατών τους οποίους θα αφορούν και με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα αεροδρόμια, αναφέρει η εφημερίδα.

Οι Ελληνες θα μπορούν να αποφύγουν την καραντίνα
Οι ταξιδιώτες που φθάνουν από την Ελλάδα, την Αυστραλία και την Πορτογαλία θα μπορούν να αποφύγουν την καραντίνα, σύμφωνα με την Daily Telegraph. Η συντηρητική εφημερίδα αναφέρει πως ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «προσωπικά ευνοεί» τις αερογέφυρες, μετά τις επικρίσεις στις τάξεις των συντηρητικών και τις προειδοποιήσεις άνω των 200 διευθυντικών στελεχών των αερομεταφορών και του τουρισμού, όπως αυτοί της Ryanair και της IAG, στην οποία ανήκει η British Airways.

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Article

Greek Summer is a state of mind: To video της τουριστικής καμπάνιας για το 2020

Next Article

Νέα ευρωπαϊκά δρομολόγια από Volotea και Wizz Air από/προς Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα