Το ΠΑΜΕ για την κινητοποίηση έξω απο το Μαράσλειο

Share:

Κινητοποίηση για τα ζητήματα των καθαριστριών οργανώθηκε σήμερα 2/6 με πρωτοβουλία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και συμμετοχή της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, του Συλλόγου Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων στο δημαρχείο της Κέρκυρας καταγγέλλοντας την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολειά.
Οι συγκεντρωμένοι συνομίλησαν με την πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας κυρία Ζερβού καθώς και με τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κυρία Υδραίου και ανέδειξαν τις άθλιες συνθήκες εργασίας των καθαριστριών και τις τραγικές επιπτώσεις που αυτές έχουν στη λειτουργία των σχολείων, πολύ περισσότερο σε συνθήκες πανδημίας όπου απαιτούνται αυξημένα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενες καλούνται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν χωρίς ατομικά μέσα προστασίας τα οποία πολλές φορές αναγκάζονται να προμηθευτούν με δικά τους έξοδα. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν οι ίδιες οι εργαζόμενες, οι υπάρχουσες συμβάσεις προβλέπουν η καθαριότητα να γίνεται μετά το πέρας των μαθημάτων και αυτή τη στιγμή δεν είναι λίγες οι καθαρίστριες που εργάζονται από το πρωί για να μην αφήσουν τα παιδιά μας απροστάτευτα. Οι παραβρισκόμενοι απαίτησαν η νέα διεύρυνση του ωραρίου και η επακόλουθη αύξηση της αμοιβής να κατοχυρωθεί άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση με την υπογραφή νέας σύμβασης και όχι με προφορικές διαβεβαιώσεις, όπως γίνεται τώρα, οι εργαζόμενες να πληρωθούν στην ώρα τους και απαίτησαν τη μονιμοποίηση τους παράλληλα με την πρόσληψη νέων εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή επικαλέστηκε διοικητικά κωλύματα και διαδικασίες προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη σημερινή κατάσταση ενώ δεν έλειψε και η προσπάθεια ωραιοποίησής της. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Κεντρικής Κέρκυρας ο οποίος πρότεινε να τεθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Από την πλευρά της η δήμαρχος δεσμεύτηκε να φέρει ανάλογο ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο για τη μονιμοποίηση των καθαριστριών, ενώ ορίστηκε για αύριο 3/6 νέα συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων με την αρμόδια επιτροπή του δήμου.
Η παραβρισκόμενοι δήλωσαν ότι η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί μια πρώτη απάντηση και ότι το επόμενο διάστημα θα παρθούν περαιτέρω πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα και την ενημέρωση του κερκυραϊκού λαού.

Previous Article

Κοινή δήλωση Ιατρικών Συλλόγων Κέρκυρας, Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου και Σητείας

Next Article

Σχετικά Άρθρα