Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Ελλάδα θα καλύπτει τις δαπάνες φιλοξενίας τουριστών που θα διαγνωστούν με κορωνοϊό και θα μπαίνουν σε καραντίνα

Τις δαπάνες φιλοξενίας των τουριστών που θα διαγιγνώσκονται με κορωνοϊό και θα μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία, θα καλύπτει το ελληνικό Δημόσιο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη ανακοίνωση έχει κάνει πριν από λίγες ημέρες, η Κύπρος, η οποία έχει μάλιστα διευκρινίσει ότι ο ασθενής τουρίστας θα βαρύνεται με την δαπάνη της επιστροφής του στην χώρα του.

Στην ερώτηση, «Κύριε Εκπρόσωπε, εάν μπορείτε, ξεκαθαρίστε μας το τι θα συμβαίνει με τους τουρίστες που θα φτάνουν στη χώρα μας, μετά τις 15 Ιουνίου. Σε ποιο μέρος θα περιμένουν για να βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ και σε ποια ξενοδοχεία, εάν είναι θετικά τα τεστ; Θα είναι ξενοδοχεία που θα πληρώνει το Κράτος, στην πρωτεύουσα ή ακόμα και στα νησιά; Τι θα ισχύει με τις πτήσεις transit», ο κ. Πέτσας, είπε: «Σε όλο αυτό το διάστημα, από την ημερομηνία που είχαμε κλείσει τα σύνορά μας σε συγκεκριμένες χώρες, οι πολίτες που έρχονται με κάποιες πτήσεις στην Ελλάδα, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, υποβάλλονται σε τεστ. Μένουν ένα βράδυ σε ξενοδοχείο και ανάλογα με το αποτέλεσμα του τεστ μπορούν -μετά τις τελευταίες μας αποφάσεις- να φύγουν και να είναι σε μια πιο χαλαρή καραντίνα επτά ημερών ή σε μια αυστηρή υπό επιτήρηση καραντίνα 14 ημερών. Όλους αυτούς τους μήνες ήταν χιλιάδες οι άνθρωποι που πέρασαν από αυτή τη διαδικασία. Είχαμε φροντίσει να φιλοξενηθούν χωρίς προβλήματα σε ξενοδοχεία μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα ή μέχρι να τελειώσει η καραντίνα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και μετά. Με μια διαφορά. Περιμένουμε να έχουμε πολύ λιγότερα περιστατικά. Μακάρι να μην έχουμε κανένα, καθώς οι επιδημιολογικοί κύκλοι, τουλάχιστον στις χώρες της Ευρώπης από όπου αναμένονται οι περισσότερες αφίξεις, φαίνεται να συγχρονίζονται προς τα κάτω. Θα έχουμε επίσης στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Άρα θα έχουμε διττή ανάλυση κινδύνου, προκειμένου να εντοπίζουμε περιοχές που ενδεχομένως να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανιστεί ένα κρούσμα. Τα θετικά κρούσματα θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία με κόστος που θα βαρύνει το ελληνικό Δημόσιο. Το κάναμε και στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ελπίζουμε να είναι λίγα τα κρούσματα ή και μηδενικά. Και αυτό το Καλοκαίρι, με ασφάλεια και με κανόνες, θα έχουμε μια τουριστική σεζόν, έστω μικρότερη, αλλά όχι χαμένη».

Σε διευκρινιστική ερώτηση σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα αναλαμβάνει το κόστος της καραντίνας πιθανών κρουσμάτων και πού θα γίνεται αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απάντησε ως εξής: «Όλες τις λεπτομέρειες των επιχειρησιακών σχεδίων θα τις πληροφορείστε στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς θα πλησιάζουμε τις 15 Ιουνίου. Αυτό που είναι ξεκάθαρο -και το απαντώ ευθέως- είναι ότι για όσους θα μπαίνουν σε καραντίνα, το κόστος αυτό θα το επιβαρύνεται το ελληνικό Δημόσιο».

Τέλος για τον  έντονο συγχρωτισμό έξω από καταστήματα εστίασης σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, ο κ. Πέτσας δήλωσε: ‘ Ήταν πάρα πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα της καραντίνας. Με πολύ θετικά αποτελέσματα, οι Έλληνες δείξαμε ατομική υπευθυνότητα, συλλογική ωριμότητα και καταφέραμε να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Έναν μήνα σχεδόν μετά την άρση του lockdown, τα κρούσματα είναι μονοψήφια και αυτό είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Φυσικά και ο συγχρωτισμός είναι ο εχθρός που πρέπει να νικήσουμε. Πρέπει όλοι να προσέχουμε. Θα συνεχίσουμε να το λέμε: Τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας και τις αποστάσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτές που αναφέρετε, φυσικά δεν παρατηρήθηκε η τήρηση των αποστάσεων. Εμείς θα συνεχίζουμε συνεχώς να εκπέμπουμε το ίδιο μήνυμα:  Είναι προς το καλό όλων μας, κάτι που κερδίσαμε με κόπο, να μην το χάσουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ