Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο: Η Διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τις καθαρίστριες

Η επιτυχής διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αυταπάρνηση και την προσφορά του ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που κάτω από αντίξοεες συνθήκες κατάφερε να ανταποκριθεί στις δύσκολες απαιτήσεις και να βγάλει ασπρόσωπο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η νέα πραγματικότητα που καλούμαστε να διαχειριστούμε περνά πλέον μέσα από μια προσπάθεια εφησυχασμού, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, καθώς τα μηνύματα προς τον κόσμο πρέπει να είναι πάντα καθησυχαστικά, η πραγματικότητα όμως, πολλές φορές, είναι εντελώς διαφορετική και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.
Δυστυχώς, ο διαγωνισμός του καθαρισμού του Νοσοκομείου μας για ένα έτος αποτελεί το πιο πρόσφατο τρανό παράδειγμα καθώς βιώνουμε άλλη μια ζοφερή κατάσταση εδώ και δεκαπέντε μέρες. Αλλεπάλληλες συναντήσεις και επαναλαμβανόμενες συσκέψεις της Διοίκησης με το σωματείο του καθαρισμού, λανθασμένες εκτιμήσεις και κακές επιλογές, με αποτέλεσμα 38 εργαζόμενοι να είναι εκτός της λίστας του διαγωνισμού.
Πρόκειται για έμπειρους εργαζομένους,που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν με την εργασία τους το Νοσοκομείο μας. Είναι εργαζόμενοι που εν μέσω πανδημίας κράτησαν καθαρές όλες τις δομές του Νοσοκομείου και οφείλουμε πολλά και σε αυτούς για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας. Τώρα προφανώς τους το ανταποδίδουμε.
Τεράστιες ευθύνες βαραίνουν και τις δυο πλευρές, καθώς από λάθος χειρισμούς 38 οικογένειες μένουν άνεργες σε τούτη τη δύσκολη εποχή με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για τη ζωή αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους, όσο και για την ίδια τη δομή, καθώς τούτη η εξέλιξη θα επιφέρει προφανώς αρκετά προβλήματα μέχρι να αναλάβουν νέοι και αποκτήσουν την εμπειρία των προηγούμενων,
Καλούμε την Διοίκηση να αναλάβει άμεσα όλες εκείνες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει!!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ