Επίσκεψη Γιάννη Κοντού στον ΟΛ.ΚΕ

Share:

Σήμερα ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας Γιαννης Κοντος, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας κ. Σπυρο Ζερβοπουλο, στην έδρα του Λιμένος. Η συνάντηση προκλήθηκε για ενημέρωση, ενόψει μιας «ιδιαίτερης» χρονιάς για τον τουρισμό και κατά συνέπεια για τους ξενοδόχους, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τομέα αυτό, και συζητήθηκε κυρίως ο σημαντικότατος τομέας της κρουαζιέρας.

Όσον αφορά την κρουαζιέρα η ενημέρωση που παρασχέθηκε είναι ότι υπό άλλες συνθήκες, φέτος θα ήταν η καλύτερη χρόνια, αφού από 490 προσδέσεις πέρσι, φέτος προβλεπόταν 560 plus, αριθμός ρεκόρ. Αρχικά, με το ξέσπασμα της πανδημίας, διαφαινόταν πλήρης κατάρρευση της κρουαζιέρας. Το τελευταίο όμως διάστημα φαίνεται να αναζωπυρώνεται το ενδιαφερον γι αυτήν και υπάρχει μια αισιοδοξία ότι τον μήνα Αύγουστο ενδέχεται να κινηθεί ο συγκεκριμένος κλάδος, πράγμα πολύ θετικό, αφού η κρουαζιέρα, ειδικά για την πόλη της Κέρκυρας, αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος. Τέλος, από την διοίκηση του λιμένα, γίνονται κάποιες εύστοχες ενέργειες προσέλκυσης Μεγκα Γιοτ στον κυρίως λιμένα, προς αντιστάθμισμα της πληγωμένης, για φέτος, κρουαζιέρας.

Αναφορικά τώρα με τα έργα που εξελίσσονται στο λιμάνι, ο κ. Ζερβοπουλος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ ότι: α) Υπάρχει πλήρης η μελέτη για την μαρίνα Μεγκα Γιοτ και η υλοποίηση της αποτελεί για τον ΟΛΚΕ σημαντική προτεραιότητα, β) ο ΟΛΚΕ προχωράει άμεσα στην αδειοδότηση των 3 υδατοδρομίων των διαποντιων νησιών. Σημειωτέον ότι τα υδατοδρόμια στην δυτική Ελλάδα, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία εντός του 2021, γ) ότι προχωράει ο εξοπλισμός των Υδατοδρομίων των Διαποντιων νήσων και Παξων (της Κέρκυρας υπάρχει ήδη), δ) ότι ξεκινάει η κατασκευή του νέου επιβατικού σταθμού στο λιμάνι του Γα’ι’ου Παξων και ε) ότι εξετάζεται η κατασκευή επιβατικού σταθμού και η συντήρηση του λιμένα της Λευκίμμης.

Κατόπιν δόθηκαν δεσμεύσεις, μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΕΠ και του Διευθύνοντος του ΟΛΚΕ, για τακτική επαφή και επικοινωνία, ενώ κοινός τόπος είναι η θέληση και η προσπάθεια σύγκλισης όλων των πολιτικών και τουριστικών φορέων του τόπου, ώστε να αντιμετωπιστεί μια ομολογουμένως, δύσκολη κατάσταση στον τουρισμό για την την τρέχουσα χρόνια, πράγμα για το οποίο θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις οι δυο πλευρές.

Previous Article

Συνεδριάζει την Τρίτη 9 Ιουνίου το δημοτικό συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας

Next Article

Στέφανος Γκίκας σε Τηλεδιάσκεψη με Κυριάκο Πιερρακάκη: «Τεράστια Πρόοδος στην Ψηφιοποίηση του Δημοσίου»

Σχετικά Άρθρα