Αλέξης Αλεξάκης: Για την 6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Share:

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουνίου, με τηλεδιάσκεψη, η 6η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, καθώς και με συμμετοχή Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας , κος Αλεξάκης.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το περιεχόμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» (ΦΕΚ Β΄/2084/30-05-2020).
Υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά του Υπουργείου Τουρισμού, για την λειτουργία των ξενοδοχείων καραντίνας, σύμφωνα με την οποία θα λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά Περιφερειακή Ενότητα, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η έκδοση σχετικών οδηγιών.
Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα της παράβλεψης των ενοικιαζόμενων καταλυμάτων από το σχετικό άρθρο της ΚΥΑ για την τηλεκπαίδευση και την λήψη του Σήματος Πιστοποίησης “Health First”. Η διαδικασία, για τα ενοικιαζόμενα καταλύματα, θα διεκπεραιωθεί μέσω του διαδικτυακού τόπου του Υπουργείου Τουρισμού, όπου θα αναρτηθεί και το αντίστοιχο οπτικοακουστικό υλικό.
Για το ζήτημα της διαφημιστικής καμπάνιας που προωθεί κάθε Περιφέρεια, ο κος Θεοχάρης ενημέρωσε πως θα υπάρξει συντονισμός των ενεργειών προώθησης κάθε Περιφέρειες με τον σχεδιασμό του ΕΟΤ.
Τέλος, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα προβεί σύντομα σε ανακοίνωση για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί η κατάρτιση των εμπλεκομένων στον τουριστικό κλάδο, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να διασφαλιστεί η πληρέστερη ενημέρωση όλων και η ορθότερη εφαρμογή των πρωτοκόλλων αντίστοιχα, προς αποφυγή ατυχών περιστατικών.

Previous Article

Πως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ευρώπη

Next Article

Χαιρετισμός υπουργού Τουρισμού στην εκδήλωση για την παρουσίαση της καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού το 2020.

Σχετικά Άρθρα