Η εκδρομή της ΚΝΕ στον Ίσσο

Share:

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μία ακόμα ευκαιρία για να προβληματιστεί κάθε νέος και νέα και να βγάλουμε συμπεράσματα. Με αυτήν την αφορμή, η Τομεακη Οργάνωση της ΚΝΕ στην Κέρκυρα πραγματοποίησε την Κυριακή 07/06 εκδρομή στον Ισσο.

Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ πραγματοποίησαν περίπατο στο Κεδρόδασος και στις Αμμοθίνες της περιοχής, καθηλώθηκαν από την ομορφιά του τοπίου, από τον φυσικό πλούτο του Κεδρόδασους, το φυσικό κάλλος της περιοχής που οι ντόπιοι αποκαλούν “Σαχάρα”, άγγιξαν απολιθώματα δέντρων και φυτών και εντυπωσιάστηκαν από την ξενάγηση που πραγματοποίησε ο βιολόγος Σταμάτης Γκίνης, επιστημονικός υπεύθυνος του υπό κατάργηση φορέα προστασίας και διαχείρισης Καλαμά- Αχέροντα- Κέρκυρα- Παξοί -Διαπόντια Νησιά.

Το βασικό συμπέρασμα που συζητήθηκε είναι ότι τα συμφέροντα του κεφαλαίου και οι λαϊκές ανάγκες δεν μπορούν να συμβαδίσουν. Το «κυνήγι» του κέρδους και η προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων μας είναι δύο πράγματα ξένα μεταξύ τους. Έγινε φανερό και από την ξενάγηση του κ. Γκίνη ότι το περιβάλλον αντιμετωπίζεται από το κεφάλαιο είτε ως κόστος είτε ως πεδίο κερδοφορίας . Αυτό αποκαλύπτουν τα επενδυτικά σχέδια που υπάρχουν για την περιοχή του Ίσσου (γκολφ και τουριστικές εγκαταστάσεις), σχέδια που παρακάμπτουν τη προστασία του οικοσυστήματος. Και από την άλλη, αυτό αποδεικνύουν οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, αλλά κυρίως η έλλειψη προσανατολισμού στην καθαριότητα και προστασία τέτοιων περιοχών.

Αυτές τις ελλείψεις προσπάθησαν να αναδείξουν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ με την συμβολική τους κίνηση να μαζέψουν σκουπίδια από την παραλία. Ενδεικτικά του προβλήματος να αναφέρουμε ότι μέσα σε 5 λεπτά είχαν μαζευτεί 3 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών.

Οι ομορφιές της περιοχής είναι ανεξαντλητες , οπότε ανανεώσαμε το ραντεβού μας με τον κ. Σταμάτη Γκίνη για να ανακαλύψουμε και άλλα μονοπάτια, να επισκεφτούμε το Αραχνοδάσος και να μάθουμε περισσότερα για την βιοποικιλότητα της λιμνοθάλασσας και του οικοσυστήματος Ίσσος.
Ακολούθησε μπάνιο στην υπέροχη παραλία.

Previous Article

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Τρίτη 9 Ιουνίου απεργώ

Next Article

Το ΠΑΜΕ για την εκπαιδευτική κινητοποίηση της Τρίτης 9 Ιουνίου

Σχετικά Άρθρα