Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το ΠΑΜΕ για την εκπαιδευτική κινητοποίηση της Τρίτης 9 Ιουνίου

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Εργαζόμενων Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας και ο Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδομών & Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας χαιρετίζουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και στην Κέρκυρα, με αίτημα την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου και του αντιπαιδαγωγικού μέτρου της τοποθέτησης καμερών στις αίθουσες διδασκαλίας. Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τη νέα απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές την Τρίτη 9 Ιούνη. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Αφορά το μέλλον και την μόρφωση των παιδιών μας!

Παλεύουμε για να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που χειροτερεύει τη λειτουργία του σχολείου, μετατρέπει το Λύκειο – ακόμα περισσότερο – σε εξεταστική αρένα με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, προχωρά σε αντιδραστικές τομές στην δομή και το περιεχόμενο του σχολείου υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς. Όσους ελιγμούς έκανε η Υπουργός Παιδείας αποσύροντας διατάξεις, έγιναν κάτω από την πίεση του κινήματος, τίποτα δε χαρίστηκε.

Παλεύουμε να αποσυρθεί από την κυβέρνηση η κατάπτυστη τροπολογία που προβλέπει κάμερες μέσα στην τάξη και μετατροπή του μαθήματος σε ριάλιτι.

Να πάρουν, εδώ και τώρα, όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των σχολείων, για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων ασφάλειας και υγιεινής για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία. Η νέα σχολική χρονιά δεν μπορεί να ξεκινήσει με μπαλώματα, όπως γίνεται μέχρι τώρα.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας είναι ελπιδοφόρες και σημαντικές για όλους τους εργαζόμενους. Αποτελούν συνέχεια της δράσης των συνδικάτων όλο το προηγούμενο διάστημα, ακόμα και κατά τη διάρκεια της καραντίντας, με τις δυναμικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν σε όλους τους χώρους δουλειάς, ειδικά σε αυτούς που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Από τους εργαζόμενους στα Super market μέχρι τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τις πρόσφατες μαζικότατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία. Αποτελούν συμβολή στον αγώνα που δίνουμε, στις νέες συνθήκες, ώστε να μην πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση.

Η πάλη για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, για μέτρα στήριξης των μαθητών των λαϊκών οικογενειών, είναι άμεσα δεμένη με τη μάχη που δίνουμε οι εργαζόμενοι γονείς των μαθητών να κρατηθούμε «όρθιοι» απέναντι στα μέτρα που αφορούν το μεροκάματο, το αν θα έχουμε δουλειά, αν θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε ακόμα στην ικανοποίηση και των πλέων απαραίτητων για εμάς και τις οικογένειές μας.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, να κάνουμε δική μας υπόθεση τα ζητήματα της μόρφωσης των παιδιών μας, της λειτουργία των σχολείων, της στήριξης των εκπαιδευτικών στο παιδαγωγικό τους έργο. Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο τον λαό του νησιού μας να συμμετάσχει την Τρίτη 9 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι, στα Γενικά Λύκεια, στην κινητοποίηση που διοργανώνουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ