Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Απαραίτητα Μέτρα Στήριξης για τους εργαζόμενους στην επίγεια τροφοδότηση και Εξυπηρέτηση των αεροσκαφών τονίζει με Ερώτησή του ο Δημήτρης Μπιάγκης

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης έφερε στην Βουλή με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 7239/10.6.2020 Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας του Πολίτη το θέμα σχετικά με τα: «Απαραίτητα Μέτρα Στήριξης για τους εργαζόμενους στην επίγεια τροφοδότηση και Εξυπηρέτηση των αεροσκαφών».
Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Από 1η Ιουλίου 2020, όλα τα αεροδρόμια της χώρας θα αρχίσουν να δέχονται πτήσεις από το εξωτερικό. Στα αεροδρόμια αυτά εργάζεται ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων πανελλαδικά, με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε διάφορες εταιρείες που αναλαμβάνουν την εξυπηρέτηση και τροφοδοσία των αεροσκαφών των αεροπορικών εταιρειών που προσεγγίζουν τα αεροδρόμιά μας. Οι εταιρείες αυτές αριθμούν χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να δουλεύουν από την 1η Απριλίου του 2020. Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, βρέθηκαν σε καθεστώς ανεργίας μέχρι και την 1η Ιουλίου. Πέρα από την ένταξή τους στο Επίδομα Ειδικού Σκοπού, εξακολουθούν να παραμένουν σε πολύ δυσμενή κατάσταση, καθώς ουδείς γνωρίζει πόσοι από αυτούς θα απασχοληθούν στις εν λόγω εταιρείες από τον Ιούλιο του 2020 αλλά και υπό ποιες συνθήκες θα προσληφθούν. Επιπροσθέτως, δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη από τον Ο.Α.Ε.Δ. για παράταση του επιδόματος ανεργίας για όσους από αυτούς εν τέλει δεν προσληφθούν. Αξίζει επίσης να υπογραμμιστεί ότι είναι δεδομένη η μείωση της κίνησης στα αεροδρόμια της χώρας, παρά τις όποιες προσπάθειες για ανάκαμψη της τουριστικής αγοράς, δεδομένης της υφιστάμενη κατάστασης σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο».
Επειδή, κατά τον κ. Μπιάγκη οι εργαζόμενοι της επίγειας τροφοδότησης και εξυπηρέτησης σκαφών από την 1η Ιουλίου θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός, υποδεχόμενοι τους επισκέπτες της χώρας με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να του απαντήσουν σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να διασφαλίσουν άμεσα τους εργαζομένους του συγκεκριμένου κλάδου οι οποίοι τελικά δεν θα προσληφθούν από τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσουν εάν θα υπάρξει πρόβλεψη για τη χορήγηση κάποιου σχετικού επιδόματος ανεργίας. Τέλος, ο κ. Μπιάγκης αιτείται να πληροφορηθεί ποια θα είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα υιοθετηθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων και η ασφάλειά τους; (εργασίες τοποθέτησης ειδικών φίλτρων στους εξαερισμούς των αεροδρομίων, μέτρα προστασίας, εφαρμογή και εκμάθηση υγειονομικών πρωτοκόλλων).

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ