Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Τι θα γίνει τελικά με τα ακίνητα της Κέρκυρας που δέσμευσε η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Υπερταμείο μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ;»

Την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 7082/4-6-2020 Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών & Εσωτερικών κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την δικαίωση των πέντε (5) Δήμων: Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλαμαριάς, Χαλανδρίου, Χανίων και Ωραιοκάστρου αναφορικά με την ακύρωση των αποφάσεων για την μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με την οποία αιτείται: «Να επιστραφούν άμεσα τα ακίνητα της Κέρκυρας που δέσμευσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Υπερταμείο».
Συγκεκριμένα, στην Ερώτησή του ο Βουλευτής ισχυρίζεται ότι: « Με τον εφαρμοστικό Νόμο 4389/2016, η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπέγραψε την υποθήκη της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια ως ενέχυρο στους δανειστές, κάτι που καμία προηγούμενη Κυβέρνηση δεν επέτρεψε ποτέ, όσο πιεσμένη και αν ήταν απέναντι στους εταίρους. Η απόφαση αφορούσε 10.119 ακίνητα του Δημοσίου, ενώ εκατόν σαράντα επτά (147) από αυτά ήταν ακίνητα της Κέρκυρα. Παρά τις όποιες ετεροχρονισμένες διορθωτικές κινήσεις από την τότε Κυβέρνηση λόγω των αντιδράσεων της κοινωνίας ενενήντα πέντε (95) ακίνητα της Κέρκυρας εξακολουθούν να παραμένουν υποθηκευμένα στο Υπεταμείο όπως: το κτήριο στην Κάτω Κορακιάνα – Κρόκου (Σχολικό Κέντρο Φαιάκων , το κτήριο στην περιοχή Τζάβρου που στεγάζεται το Μουσικό Γυμνάσιο, το ξενοδοχείο (πρώην Κέρκυρα Γκολφ), οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού και τα γεωτεμάχια που συνορεύουν με τον βιολογικό στην περιοχή του Εμπορικού Κέντρου, η Δημοτική Πλαζ Αγίας Αικατερίνης, το Αεροδρόμιο, το Κλειστό Κολυμβητήριο, τμήμα οικοπέδου του Νοσοκομείου και κτήρια γυμναστηρίων, οι Αιγιαλίτιδες ζώνες Κοντοκαλίου, πίσω από τον Ναυτίλο έως και τον Ανεμόμυλο και τον Φάρο, στην Βλαχέραινα και στο Μον Ρεπό, αλλά και απαλλοτριώσεις επί της Εθνικών οδών Παλαιοκαστρίτσας, Πέλεκα κ.α.»
Ακόμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μπιάγκης: «Πρόσφατα το ΣΤΕ ακύρωσε την μεταβίβαση συνολικά των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου που πέρασαν «εν μια νυκτί» από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, με το ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018, στην ΕΕΣΥΠ – δηλαδή το Υπερταμείο δικαιώνοντας τους πέντε αρχικούς Δήμους που είχαν αντιταχθεί με προσφυγές τους στην Υπουργική Απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
Επειδή, κατά τον Βουλευτή, μετά και την τελευταία απόφαση του Σ.τ.Ε. αποκαλύπτεται πλήρως η διαπόμπευση και η ταπείνωση του ελληνικού λαού από την προηγούμενη Κυβέρνηση, επειδή δεν χωράνε άλλα ψέματα και αναβολές και για την τωρινή Κυβέρνηση, η οποία υποχρεούται να δώσει σήμερα «σαφείς» και «ξεκάθαρες» λύσεις, σεβόμενη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς καμία καθυστέρηση ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς να του απαντήσουν σε ποιες θεσμικές ενέργειες σκοπεύουν να προχωρήσουν προκειμένου να αποδεσμευτούν τα δημόσια ακίνητα του Νομού Κέρκυρας από το Υπερταμείο και από την απαράδεκτη για ολόκληρη τη χώρα αυτή υποθήκη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ