Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων

Την Τρίτη 9 Ιούνη, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων με την βοήθεια των εκλεγμένων με την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, κατέθεσε ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολείων της Κέρκυρας.
Από νωρίς το απόγευμα έξω από το Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, που πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκεντρώθηκαν συμβασιούχες καθαρίστριες, με το ψήφισμα του Σωματείου μας στο χέρι, μοιράζοντάς το σε περαστικούς και στους Δημοτικούς Συμβούλους που προσέρχονταν για την συνεδρίαση. Με την περήφανη στάση τους έκαναν ξεκάθαρο σε όλους, ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους!
Το ψήφισμα περιλαμβάνει τα παρακάτω βασικά αιτήματα:
• μονιμοποίηση-σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων
• νέες προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων για καθαριότητα
• το κράτος να προμηθεύσει τώρα τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας
• το κράτος να προμηθεύσει τώρα τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους
• κανείς από τους ήδη εργαζόμενους να μην χάσει τη δουλειά του
• αύξηση του μισθού και καμία καθυστέρηση στην καταβολή του
• να σταματήσουν τώρα οι απειλές, η τρομοκρατία και η εκμετάλλευση των εργαζομένων
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου κάτω από την πίεση του Σωματείου μας και των συμβασιούχων εξαναγκάστηκε σε ελιγμό, υιοθετώντας το αίτημά μας για μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την καταβολή των δεδουλευμένων τους (που καθυστερούν), στις 15 Ιούνη. Πρόκειται όμως ουσιαστικά μόνο για μία ευχή, καθώς δεν ανέλαβε καμία δέσμευση ούτε σε επίπεδο Δήμου ούτε σε επίπεδο πίεσης προς την Κυβέρνηση σε μια τέτοια κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό ως προς αυτό είναι και το γεγονός ότι απέρριψε τα υπόλοιπα αιτήματα του Σωματείου μας και των συμβασιούχων για νέες προσλήψεις με βάση τις ανάγκες των σχολείων για καθαριότητα, για μέσα ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους, για να μην χάσει κανείς από τους ήδη εργαζόμενους την δουλειά του, για αύξηση του μισθού πείνας που λαμβάνουν, για την προμήθεια των εργαζόμενων με τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό για να κάνουν τη δουλειά τους και να μην κινδυνεύει η υγεία τους, για να σταματήσει η τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς!
Τα παραπάνω δείχνουν ότι η Δημοτική Αρχή είναι πολύ μακριά και κόντρα τόσο στις ανάγκες των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, όσο και στο σύνολο του λαού του νησιού μας και στη δημόσια υγεία! Με αυτήν της τη στάση αναλαμβάνει ολόκληρη την ευθύνη για ότι θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής, καθώς αν νομίζει πως θα ξεμπερδέψει έτσι απλά, είναι βαθειά γελασμένη! Δεν μπορεί να παίζει έτσι με την ζωή και την υγεία των παιδιών μας, των συμβασιούχων στην καθαριότητα, των εκπαιδευτικών. Το Σωματείο μας θα μπει μπροστά και με τους εργαζόμενους θα παλέψουμε για την ικανοποίηση του συνόλου των δίκαιων αιτημάτων των συμβασιούχων, του συνόλου του λαού του νησιού μας! Τώρα που οι μάσκες πέφτουν για άλλη μια φορά, είναι ώρα να ενταθεί ο αγώνας!
Καλούμε τους συναδέλφους στην καθαριότητα των σχολείων να συσπειρωθούν ακόμα πιο μαζικά στο Σωματείο μας! Τους καλούμε να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 11 Ιούνη τόσο στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας όσο και στις 7 το απόγευμα στην Ανουντσιάτα, ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής. Τους καλούμε να λάβουν μαζικά μέρος στη συνέχιση των εκλογών του Σωματείου μας το Σάββατο 13/6 (11:00-19:00), την Κυριακή 14/6 (11:00-19:00) και την Δευτέρα 15/6 (11:00-16:00) στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ