Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στην Ιθάκη : Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και ενίσχυση κοινωνικών δομών

Share:

Προγραμματική σύμβαση με τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στο Επαρχείο της Ιθάκης, για την «Ανάδειξη και προστασία των αρχαίων μνημείων στη θέση Σχολή Ομήρου – Άγιος Αθανάσιος βορείου Ιθάκης».
Την προγραμματική σύμβαση θα υπογράψουν στην συνέχεια η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.
«Θα δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για τον Οδυσσέα και την Ιθάκη. Είναι μοναδική περίπτωση που συνδέονται δυο ονόματα με ισχυρή διεθνή ταυτότητα και έμεινε αναξιοποίητη. Είναι προσβολή στο πολιτιστικό κεφάλαιό μας και στους κατοίκους», δήλωσε η Περιφερειάρχης.
Η Περιφερειάρχης συνοδευόμενη από τον Έπαρχο Θανάση Λιβιτσάνη, επισκέφθηκε τους αρχαιολογικούς χώρους και συνομίλησε με εκπροσώπους πολιτιστικών κα τουριστικών φορέων, οι οποίοι της εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από την προηγούμενη κυβέρνηση και Περιφερειακή Διοίκηση για την εγκατάλειψη του νησιού σε βασικές υποδομές και την έλλειψη σχεδιασμού για την προβολή της Ιθάκης και την ενίσχυση των αρχαιολογικών πλεονεκτημάτων της αλλά και της κοινωνικής πρόνοιας.
Η Περιφερειάρχης παρουσίασε το σχέδιό της για την κινητοποίηση φορέων και χρηματοδοτικών εργαλείων τόσο για τους αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους όσο και για το Κέντρο Υγείας, το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αναβάθμισης και εξοπλισμού όλων των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας».
Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου επισκέφθηκε και το λιμάνι του Πισαετού, έργο βασικό και κρίσιμο, το οποίο ξεκίνησε προ ετών, προχώρησαν οι διαδικασίες και ολοκληρώνεται σήμερα.
Υποσχέθηκε μια ανάλογη τελετή εγκαινίων και την προβολή του έργου ως ένα χαρακτηριστικό έργο με υπεραξία για την τοπική κοινωνία , που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους.

Previous Article

Με εννέα νέα περιπολικά και εξοπλισμό υποστηρίζει τη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Next Article

Κλειστό το Δημόσιο ΚΤΕΟ Κέρκυρας την Παρασκευή 12 Ιουνίου, λόγω διακοπής ρεύματος

Σχετικά Άρθρα