Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νόνι Μάστορα: «Παραίτηση από τη θέση Αντιπροέδρου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ»

Μέσω της παρούσας επιστολής υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ.
Από το 2017 όπου μου έγινε η τιμή να προταθώ και τελικά να αποδεχθώ τη θέση της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, έως και σήμερα, επιδίωξα να λειτουργήσω με γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας, προς όφελος του συνόλου των Κερκυραίων πολιτών, μέσα στο πολιτικό πλαίσιο των στόχων και των προτεραιοτήτων που είχαν τεθεί από τη Δημοτική Αρχή της περιόδου 2014-2019.
Εξ αρχής γνώριζα πως υπάρχουν σοβαρά και χρόνια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ωστόσο αισιοδοξούσα πως με επιμονή και ξεκάθαρους στόχους θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε προς το θετικότερο. Θεωρώ πως πετύχαμε αρκετά, ειδικά σε θέματα εξυγίανσης, διαφανούς λειτουργίας και αναπτυξιακού προγραμματισμού, ενώ θέσαμε τις βάσεις για να γίνουν ακόμη περισσότερα.
Σε ότι αφορά στο προσωπικό μου στοίχημα για να αγοραστεί, εγκατασταθεί και τελικά να λειτουργήσει η ζωτικής σημασίας μονάδα αφαλάτωσης του Μαθρακίου, οφείλω να σημειώσω πως η διαδικασία έχει ωριμάσει τόσο ώστε να αρκεί μόνον η πολιτική βούληση του νέου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και βέβαια της Δημοτικής αρχής, για να γίνει πράξη το ταχύτερο δυνατό.
Είναι γεγονός πως από τον Αύγουστο του 2019 όπου ανέλαβαν οι νέες Δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα, 10 μήνες μετά (!), καταγράφονται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ τα οποία αναπόφευκτα επηρεάζουν την λειτουργία όλων των υπηρεσιών, θέτοντας σε κίνδυνο την απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών προς τους πολίτες-καταναλωτές. Ουσιαστικά, η εταιρεία λειτουργεί στον «αυτόματο πιλότο» ενώ οι φιλότιμες προσπάθειες στελεχών και υπαλλήλων είναι εκείνες που δεν έχουν κάνει ορατό το μέγεθος του προβλήματος. Η υποβολή της παραίτησης μου, ευθύς αμέσως με την εκλογή των νέων Δημοτικών Αρχών θα καθιστούσε ακόμη πιο δυσχερή τη λειτουργία του Δ.Σ., έστω και αν πρακτικές ή πολιτικές επιλογές και παρεμβάσεις που λαμβάνουν χώρα ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι ξένες με τις δικές μου πολιτικές αρχές και ατομικές αξίες.
Σε κάθε περίπτωση, η πρόσφατη ανακοίνωση των νέων μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, ορίζει την, έστω και καθυστερημένη, αρχή μιας νέας πολιτικής και διοικητικής περιόδου στην ΔΕΥΑΚ, στην οποία εύχομαι και ελπίζω να γίνει αντιληπτό τόσο το μέγεθος των προβλημάτων, όσο και ο επείγον χαρακτήρας τους, για να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.
Τέλος, επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους εκείνους με τους οποίους κατά τη διάρκεια της θητείας μου μοιραστήκαμε κοινές αγωνίες και συνεργαστήκαμε για το κοινό καλό, ενώ εύχομαι στη νέα Διοίκηση να αγωνιστεί για την ΔΕΥΑΚ και να υπερασπιστεί με ζήλο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της, καθώς το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους, ειδικά στις δύσκολες εποχές που έρχονται.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ