Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τροπολογία για την παροχή κινήτρων για τους Ειδικευόμενους Γιατρούς κατέθεσε ο Δημήτρης Μπιάγκης

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας, κ. Δημήτρη Μπιάγκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε Τροπολογία προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους Ειδικευμένου Ιατρούς για να καλυφθούν οι θέσεις στα Νοσοκομεία Νησιωτικών Περιοχών.
Είναι πια διαδεδομένο το φαινόμενο Ειδικευμένοι Ιατροί να αρνούνται να υπηρετήσουν σε Νοσοκομεία Νησιωτικών Περιοχών, λόγω οικονομικών δυσκολιών και σε συνδυασμό με την μη παροχή εργασιακών κινήτρων το φαινόμενο αυτό διαρκώς διογκώνεται με αποτέλεσμα τα Νοσοκομεία των Νησιωτικών περιοχών να είναι ακάλυπτα.
Με τη συγκεκριμένη Τροπολογία προτείνεται:
-Για τους Ειδικευμένους Γιατρούς μετά το πέρας της 5ετούς υποχρεωτικής τους θητείας στα Νοσοκομεία Νησιωτικών Περιοχών, θα προβλέπεται προτεραιότητα μετάθεσης σε Τριτοβάθμια Νοσοκομεία ή Νοσοκομεία Μεγάλων Αστικών Κέντρων.
-Κατά την διάρκεια της 5ετούς υπηρεσίας στα Νοσοκομεία Νησιωτικών Περιοχών θα προβλέπεται επίσης η δυνατότητα, κάθε 2 χρόνια και για έναν (1) ολόκληρο μήνα να παρακολουθεί ο Ιατρός τις εξελίξεις της Επιστήμης του σε Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο ή σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επιλογής του.
-Μέριμνα συνυπηρέτησης στον/στην σύζυγο εφόσον είναι εργαζόμενος/η του Δημοσίου Τομέα ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ