Το ζήτημα των Επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου έφερε στην Βουλή με Ερώτησή του ο Δ. Μπιάγκης

Share:

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 7299/12-6-2020 Ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως ζητάει να μάθει τι θα γίνει με τα «επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων του Τμήματος Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου».
Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι: «μέχρι και σήμερα δεν έχουν κατοχυρωθεί επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους, παρά τις ενέργειες του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας να προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του. Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι μετά την ολοκλήρωση του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών διάρκειας δέκα (10) εξαμήνων και την ολοκλήρωση του Προγράμματος Σπουδών Πιστοποίησης Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας διάρκειας τριών (3) εξαμήνων οι απόφοιτοι, ενώ έχουν όλα τα απαραίτητα επιστημονικά εφόδια να μην έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς δεν έχουν ενταχθεί σε έναν κλάδο ΠΕ της εκπαίδευσης. Αλλά και γενικότερα δεν έχουν τη δυνατότητα εργασίας στον επαγγελματικό τους κλάδο, είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, παρά τις γνώσεις και την κατάρτιση που διαθέτουν».
Με βάση τα παραπάνω, ο Βουλευτής αιτείται από την Υπουργό να τον ενημερώσει σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει προκειμένου να αναγνωρισθούν και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα για τους αποφοίτους του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας.

Previous Article

“Δυο γαϊδάροι εμαλώναν σ’ ένα ξένο αχυρώνα”! Η αλήθεια για την ενίσχυση με οχήματα και εξοπλισμό της ΕΛΑΣ στα Ιόνια Νησιά.

Next Article

Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την Λειτουργία του ΟΛΚΕ και το Μaster Plan του Λιμένος

Σχετικά Άρθρα