Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ιδρύθηκε ο διαβαθμιδικός ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Την Ιδρυτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου ΑΕ Ο.Τ.Α. (ΦΟΔΣΑ) συγκάλεσε χθες, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, με παρόντα τον Πρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη και το σύνολο σχεδόν των Δημάρχων του Νοτίου Νοτίου Αιγαίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  • Ορισμός αρχικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας
  • Ψήφιση του καταστατικού
  • Εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η σύσταση του νέου φορέα έγινε με βάση τον νέο περιβαλλοντικό νόμο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις», ο οποίος, προβλέπει στη σύσταση δύο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) στα Ιόνια Νησιά και στο Νότιο Αιγαίο -με συμμετοχή της περιφέρειας και των δήμων- οι οποίοι θα έχουν τη διαχειριστική και τεχνική επάρκεια να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα που προκύπτουν από το υπάρχον καθεστώς κατακερματισμού. Με τη ρύθμιση αυτή γίνεται ένα σημαντικό βήμα προς ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στα νησιά.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ