Η ΕΓΕΣΥΚ καταγγέλλει την απόλυση 37 καθαριστριών απο το Νοσοκομείο

Share:

Η ΕΓΕΣΥΚ καταγγέλλει την απόλυση 37 καθαριστριών και τραπεζοκόμων που υπηρέτησαν και σε μια εποχή ιδιαίτερα απαιτητική με αυξημένες ανάγκες για τη διατήρηση της καθαριότητας στο νοσοκομείο μας, ώστε να είναι δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του με ασφάλεια για τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους χρήστες και επισκέπτες του νοσοκομείου. Και ήθελαν να συνεχίσουν να εργάζονται και να προσφέρουν την πολύτιμη εμπειρία τους, γνωρίζοντας τις δυσκολίες, την επικινδυνότητα και την ανεπάρκεια ενίοτε των ατομικών μέτρων προστασίας.
Η εργασιακή του μοίρα όμως, όπως και χιλιάδων συμπολιτών μας ήταν αυτή της απόλυσης. Γιατί λέει δεν κατάλαβαν…, γιατί το πρωτόκολλο δέχτηκε μεν τις αιτήσεις τους αλλά…, γιατί ο διοικητής δεν τους είπε… Γιατί τι κι αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ένα οργανισμό που κανείς δεν περισσεύει, είναι συμβασιούχοι. Και όπως όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας είναι έρμαιο στα χέρια του κάθε εργοδότη, του κάθε διοικητή, του κάθε πολιτικού και της κάθε πολιτικής που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεπουλήσει την καθαριότητα, την φύλαξη και όλο το σύστημα υγείας σε εργολάβους. Αφού πρώτα όμως τους χειροκροτήσει…
Για αυτό στηρίζουμε τον αγώνα των καθαριστριών.

Καμία απόλυση κανενός εργαζομένου από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και επιτακτικές ανάγκες είτε είναι καθαρίστριες, είτε νοσηλευτές, είτε επικουρικοί ιατροί.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις κενές θέσεις.

Αποκλειστικά Δημόσιο – Δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.

Previous Article

ΛΑ.ΣΥ: Η Δημοτική πλειοψηφία στο Δήμο κεντρικής Κέρκυρας καταψήφισε τα αιτήματα των εργαζομένων στον Τουρισμό

Next Article

Κεφαλονιά: Μάχη της Πυροσβεστικής σε τρία μέτωπα -Εστίες φωτιάς σε Πεσσάδα και Μεταξάτα, υπό έλεγχο στο Ξι

Σχετικά Άρθρα