Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: «Η επιτυχία ποτέ δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο ο αγώνας»

Από αύριο, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών, τα παιδιά μας, ρίχνονται στη μάχη των εξετάσεων, ολοκληρώνοντας μια μακριά και δύσκολη πορεία σε μια ιδιαίτερη περίοδο που χαρακτηρίζεται από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε λόγω της πανδημίας, αλλά και τις πρόσθετες δυσκολίες που επέφερε στην εκπαιδευτική διδασκαλία. Παράλληλα, αποτελεί και μια μεταβατική εκπαιδευτική χρονιά, αφού θα υπάρξει δΙπλό σύστημα Πανελλαδικών (παλιό και νέο).
Ετούτη η μάχη αποτελεί τον τελευταίο σταθμό ενός κοπιαστικού αλλά παραγωγικού ταξιδιού. Οι μαθητές μας είχαν να αντιμετωπίσουν τον εγκλεισμό, τον περιορισμό των συναναστροφών και δραστηριοτήτων τους, ένα γενικότερο αίσθημα αβεβαιότητας, βίωσαν όπως όλοι μας άλλωστε, αντιφατικά και μεταβαλλόμενα συναισθήματα, ειδικά σε τούτο το διαφορετικό τους ταξίδι. Μα φθάνοντας ως εδώ, είναι δεδομένο, πως ανακάλυψαν μέσα τους νέες δυνάμεις εσωτερικές που δεν ήταν καθόλου αυτονόητες, κι ανταποκρίθηκαν ήδη στο κάλεσμα, κέρδισαν ήδη με την προσπάθεια και την επιμονή τους και αξιοποιήσαν δεξιότητες, επιδεικνύοντας εξαιρετική στάση ζωής. Για τούτη την προσπάθειά τους, τα παιδιά μας είναι ήδη νικητές.
Όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα των εξετάσεων, για κάθε ένα από τα παιδιά μας, η αγάπη και η αποδοχή των γονιών τους πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη. Άλλωστε, ως γονείς, τα βλέπουμε να μεγαλώνουν, να κάνουν όνειρα, να έχουν φιλοδοξίες. Στεκόμαστε στο πλευρό τους αντιμετωπίζουμε τα κοινά μας προβλήματα, το άγχος τους, τις δυσκολίες και την αγωνία τους. Όπως το κάνουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν και οι εκπαιδευτικοί της χώρας μας, που παρά τα σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της συγκυρίας, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, προσφέροντάς τους την καλύτερη δυνατή προετοιμασία παρέχοντας πνευματικά, ηθικά και συναισθηματικά εφόδια.
Ας μην ξεχνάμε όλοι, πως ετούτη η δοκιμασία δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια απλή πρόκληση, μια ευκαιρία από τις πολλές που θα έχουν τα παιδιά μας στη ζωή τους. Άλλωστε, η επιτυχία ποτέ δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο ο αγώνας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σ’ όλα τα παιδιά και σε τούτην αλλά και στις επόμενες δοκιμασίες της ζωής τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ