Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Καληνύχτα Κεμάλ! Του Χρυσόστομου Μπούκα

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την 12/6/2020, ανακοινώθηκε ότι εξοικονομήθηκε το ποσό των 600.000 ευρώ από διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Ιταλία για προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία της Π.Ι.Ν.

Η κατανομή αυτού του ποσού, με βάση την καταγραφή των αιτημάτων των Διοικητών των Νοσοκομείων:

Ζάκυνθος: 87.000 ευρώ

Κέρκυρα: 40.000 ευρώ

Κεφαλονιά: 370.000 ευρώ

Λευκάδα: 79.000 ευρώ

Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο. Μόνο φωναχτά: Ντροπή σας!

Παρεμπιπτόντως να κάνω μερικές.. χυδαίες ερωτήσεις και διαπιστώσεις:

Οι προηγούμενοι,

· δεν πρόκαναν πεντέμισι ολόκληρα χρόνια να τελειώσουν την διαδικασία προμήθειας του αξονικού τομογράφου 64 τομών. Ένα πολυτιμότατο εργαλείο στα χέρια των γιατρών και στην υπηρεσία των κατοίκων και επισκεπτών του Νομού. Σε ποια υπόγεια ανικανότητας έχει καταχωνιαστεί και δεν μιλάει κανείς;

· δεν πρόκαναν πεντέμισι ολόκληρα χρόνια να κάνουν τίποτα, για εγκατάσταση ανανεώσιμης πηγής ενέργειας (ΑΠΕ), ηλιακής, που θα βοηθούσε την ενεργειακή αυτάρκεια λειτουργίας μιας μεγάλης ενεργοβόρου μονάδας, όπως το Νοσοκομείο μας.

· δεν πρόκαναν πεντέμισι ολόκληρα χρόνια να κάνουν τίποτα, για κατασκευή μονάδας παραγωγής νοσοκομειακών αερίων.

Αυτά και άλλα πολλά, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ), που σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας μας έχουν υλοποιηθεί.

Τέτοια έργα θα βοηθούσαν στην εξοικονόμηση μεγάλων χρηματικών ποσών για το ελληνικό δημόσιο. Οι πόροι θα μπορούσαν να διοχετευθούν σε παραγωγικές δράσεις (προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών ή άλλου προσωπικού, αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού κ.ο.κ.).

Από ό,τι προκύπτει σε αυτό τον τόπο, το μόνο που κάνουμε είναι να συγκρίνουμε το κακό με το χειρότερο. Τις ρουφιανομηχανές που οι προηγούμενοι τοποθέτησαν σε εξωτερικούς χώρους, ετούτοι τις έβαλαν μέσα σε θαλάμους! Ρωτάω ήρεμα: μήπως προβλέπεται να τοποθετηθούν μέσα σε μπάνια;

Δεν θα προκάνουν και οι σημερινοί. Δεν χρειάζεται μεγάλη εμπειρία για να προβλέψει κανείς τη φυσική εξέλιξη. Θα δημιουργηθεί ένας κύκλος ανθρώπων γύρω από την εξουσία που θα την.. πληροφορεί. Ρουφιανιά λέγεται στην καθομιλουμένη. Μην ανησυχεί, δεν χρειάζεται να κάνει η ίδια τίποτα. Θα έρθουν οι ίδιοι να τη βρουν. Είναι οι χθεσινοί. Όταν τα πράγματα ζορίσουν λίγο, θα αρχίσουν οι Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ) για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Όλοι οι αποτυχημένοι το ίδιο κάνουν. Όταν χάσουν την εξουσία ή τη διορισμένη θέση τους, ξεχνούν αυτόματα τι έπρεπε να προσφέρουν αμειβόμενοι παχυλά για το σκοπό αυτό και σηκώνουν αυτόματα τη σημαία της επαναστατικής κριτικής. Μετά στρώνονται σε ένα τραπέζι και λέει ο ένας στον άλλο πόσο κάλοι (επί τούτοις ο τονισμός) ήταν, σε σύγκριση με τους σημερινούς κάλους (ξανά επί τούτοις ο τονισμός).

Προσωπικά το έχω εμπεδώσει:

όσο σε αυτό τον τόπο θα διαχειρίζονται την τύχη μας διορισμένοι χρήσιμοι ηλίθιοι, ή απολύτως ανίκανοι που για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι το φαίνεσθαι και όχι το πράττειν, όπως να φωτογραφηθούν δίπλα σε κάποιον ασήμαντο για να το πουλήσουν στους ιθαγενείς, ή να κάνουν ανούσιες δηλώσεις, αυτός ο τόπος δεν έχει καμία τύχη.

Το γνωρίζω πως κάνω χυδαίες ερωτήσεις και διαπιστώσεις.

Επίσης γνωρίζω ότι ποτέ, δεν διορίστηκα πουθενά!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ