Αλέξης Αλεξάκης για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Share:

Έναρξη σήμερα της διαδικασίας των Πανελληνίων για 100.000 υποψηφίους, κάτω από τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας και της στασιμότητας που επέφερε στην εκπαιδευτική διαδικασία. Διπλή η δοκιμασία για τις χιλιάδες μαθητών που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να παραμείνουν συνεπείς στον στόχο τους, να μείνουν συγκεντρωμένοι και με καλή ψυχολογία, παρά την αβεβαιότητα των προηγούμενων μηνών.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αυτή την σχολική χρονιά δούλεψαν σκληρά και υπεύθυνα. Κάθε άνθρωπος κρατά στα χέρια του τη ζωή του και η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί αναμφίβολα το πρώτο εισιτήριο διερεύνησης των πραγματικών επιθυμιών κάθε νέου ανθρώπου. Δεν είναι όμως ο μοναδικός τρόπος να διασφαλίσει κάποιος το μέλλον του και πολύ περισσότερο να ανακαλύψει όλες τις πτυχές της προσωπικής του αυτοδιάθεσης.
Η χώρα μας και ο κόσμος γενικότερα δεν χρειάζεται απλώς περισσότερους αποφοίτους. Έχουμε πραγματική ανάγκη από ανθρώπους με όραμα, ανθρώπους με πραγματικές αξίες και ιδανικά.
Ένας άνθρωπος είναι ικανός να αλλάξει τον κόσμο είτε βρίσκεται πίσω από ένα γραφείο, είτε εκτρέφει ζώα σε μία φάρμα, ή εξερευνά ένα νησί σε κάποιο σημείο του Ινδικού, αρκεί να είναι ελεύθερος.
Και σε αυτό το σημείο συνοψίζεται η επιτυχία όλων.
Όταν εμπνέει έναν νέο άνθρωπο και τον οδηγεί στην απόλυτη ελευθερία του.
Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους.

Previous Article

Προσελήφθη ογκολόγος γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Next Article

ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ! Του Χρυσόστομου Μπούκα

Σχετικά Άρθρα