Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γενική Συνέλευση προκαλεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμπλονίου με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή.

Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση απευθύνει ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Τεμπλονίου μετά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τα αποτελέσματα των αναλύσεων που δείχνει ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα ρύπανσης του επίγειου και υδροφόρου ορίζοντα:
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Προς Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων, Φορέων και Συλλόγων ευρύτερης περιοχής ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ.

Ως Σύλλογος θεωρήσαμε σωστό να γνωστοποιήσουμε στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο τα αποτελέσματα των πρόσφατων αναλύσεων που κάναμε σε ανεξέλεγκτα στραγγίσματα που ρέουν και λιμνάζουν στην περιοχή επί εικοσαετία και δείχνουν το υψηλότατο ρυπαντικό φορτίο και την ύπαρξη καρκινογόνων βαρέων μετάλλων σε τραγικά υψηλά επίπεδα.
Παράλληλα καταθέσαμε την έντονη ανησυχία μας και τα εξής αιτήματα:
1) Άμεσα ο φορέας διαχείρισης να μας παρουσιάσει δημόσια τα αποτελέσματα των αναλύσεων που είναι υποχρεωμένος να κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα όπως άλλωστε προβλέπεται μέσα από την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την ΑΕΠΟ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία.
2) Να γίνει εκτεταμένος έλεγχος από δημόσιο φορέα Πανεπιστήμιο ΙΓΜΕ κλπ. στον υπόγειο και επιφανειακό υδροφόρο ορίζοντα στο έδαφος στο υπέδαφος καθώς και στην ατμόσφαιρα.
3) Να προσδιοριστεί η αιτία της παρουσίας των ακατέργαστων στραγγισμάτων στο ρέμα και να σταματήσει η διαρροή.
4) Την άμεση απορρύπανση από την βαρύτατη μόλυνση που συμβαίνει στην περιοχή.
5) Η ΔΕΥΑΚ να προβεί άμεσα σε έλεγχο ανίχνευσης βαρέων μετάλλων των γεωτρήσεων των οποίων τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής και να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα.
Δυστυχώς όμως η πρότασή μας δεν εισακούστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικό Συμβούλιο αφού και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αρνητικό για τα αιτήματά μας………
Μετά από αυτήν την εξέλιξη νιώθουμε την ευθύνη και καλούμε ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην πλατεία ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 19:00 το απόγευμα για να ενημερώσουμε τους κατοίκους του χωριού, της ευρύτερης περιοχής, φορείς ,συλλόγους και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη για τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία όλων μας από την ύπαρξη ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ στο νερό.
Στην συνέχεια θα γίνει δημόσιος διάλογος, θα κατατεθούν προτάσεις και από κοινού να παρθούν αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες. Έχουμε υποχρέωση όχι μόνο στους εαυτούς μας αλλά και στις επόμενες γενιές να παραδώσουμε ένα καθαρό περιβάλλον.
Στην συνέλευση θα παρευρίσκεται η κυρία ΓΟΝΙΔΗ ΜΑΡΙΑ Ιατρός κυτταρολόγος, Πρόεδρος της αντικαρκινικής εταιρείας παραρτήματος Κέρκυρας, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας κλινικής κυτταρολογίας και πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας όπου και θα ενημερώσει για τις επιπτώσεις των βαρέων μετάλλων στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ