Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εκσυγχρονισμό του Θεσμικού πλαισίου των θαλάσσιων συγκοινωνιών ζήτησε ο Δημήτρης Μπιάγκης

Ο Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Δημήτρης Μπιάγκης, ως Εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής στην Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου του Μαρόκου για τις θαλάσσιες μεταφορές, μίλησε εκτενώς για τα τρέχοντα προβλήματα των ακτοπλοϊκών γραμμών στο εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπιάγκης υποστήριξε ότι: «μετά το γενικευμένο lockdown που έζησε η χώρα περίμενα από εσάς άλλες Νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα παρέχουν ουσιαστικές και βιώσιμες λύσεις ως προς την καθημερινή μετακίνηση των τουριστών και των νησιωτών. Ως Επτανήσιος έχω ξεκάθαρη εικόνα του βαθμού της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι συμπολίτες μου αλλά και το σύνολο των νησιωτών της χώρας. Η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού έδειξε ξεκάθαρα τις παρωχημένες δομές του θεσμικού συστήματος, όπως επίσης και την ανάγκη να ξεφύγουμε από τα πλοκάμια του παλιού και να περάσουμε σ’ ένα σύγχρονο Μοντέλο Διακυβέρνησης, το οποίο θα ενσαρκώνει παράλληλα και τις όλες τις προκλήσεις της σημερινής εποχής, δηλαδή της λεγόμενης 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης που εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη η εξέλιξη και η αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών. Χρειάζονται σύγχρονες ακτοπλοϊκές γραμμές που θα παρέχουν γρήγορες, ασφαλείς και ξεκούραστες μετακινήσεις».
Επίσης, ο κ. Μπιάγκης επεσήμανε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη την ανάγκη διεύρυνσης-επέκτασης της βάσης των δικαιούχων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, «τη στιγμή δε που η πανδημία έχει ανατρέψει παντελώς τα δεδομένα και έχει δημιουργήσει νέες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.».
Κλείνοντας, ο Εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε για ακόμη φορά ότι: «μέχρι στιγμής, στους 11 μήνες της θητείας σας στο Υπουργείο δεν έχουμε δει από εσάς καμία μεταρρυθμιστική πρόταση, κανένα εκσυγχρονιστικό Σχέδιο Νόμου. Έχετε βυθιστεί σε λογικές καθημερινής διαχείρισης του Υπουργείου, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα των νησιωτών και της ναυτιλίας».
Τέλος, σε προσωπική συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ζήτησε την άμεση συνδρομή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει με την έλλειψη Ιατρού στους Οθωνούς, μέσω της διάθεσης Ιατρού από το προσωπικό του Υπουργείου. Η Πρόταση του κ. Μπιάγκη εξετάζεται και αναμένεται άμεσα σχετική απάντηση από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ