Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παρουσίαση της σημαίας της Επτανήσου Πολιτείας στο διεθνές συνέδριο Σημαιολογίας της North-American Vexillological Association (NAVA)

Με παρουσίαση για την ιστορία και τους συμβολισμούς της σημαίας της Επτάνησου Πολιτείας συμμετείχε ως ομιλητής ο Στρατής Ανδρεάδης στο 54ο ετήσιο διεθνές συνέδριο της Βόρειο-Αμερικάνικης Σημαιολογικής Ένωσης (NAVA), που για πρώτη φορά φέτος, λόγω κορονοϊού, διεξήχθη στο διαδίκτυο, με την τεχνική στήριξη της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου (Library of Congress).

Στη παρουσίαση αναπτύχθηκε η ιστορία των διπλωματικών ζυμώσεων και παρεμβάσεων που κατέληξαν στην πρώτη σημαία αυτόνομου Ελληνικού κράτους, ενώ έγινε προβολή της σπανιότατης και για πολλούς άγνωστης σημαίας του Πολεμικού Ναυτικού της Επτανήσου Πολιτείας.

Η παρουσίαση κρίθηκε από τις πιο ενδιαφέρουσες και ενημερωτικές του φετινού συνεδρίου όπως φάνηκε και από τα σχόλια των συμμετεχόντων.

Η NAVA (North-American Vexillological Association) είναι από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως οργανισμούς που ασχολείται με την μελέτη των σημαιών. Ιδρύθηκε το 1967 και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Σημειολογικής ένωσης (F.I.A.V.). Το επιστημονικό έργο της NAVA παρουσιάζεται μέσω του ετήσιου περιοδικού Raven, a Journal of Vexillology.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ