Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίσκεψη Αλέκου Αυλωνίτη στο Γενικό Νοσοκομείο

Εποικοδομητική συνάντηση είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης με φορείς της Υγείας και συγκεκριμένα με εκπροσώπους της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου, του Συλλόγου Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα, του Συλλόγου Καθαριστών/Καθαριστριών του ΓΝΚ και εκπρόσωπο Εργαζομένων από το Δ.Σ. του ΓΝΚ.

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση ετέθησαν σοβαρότατα ζητήματα σχετικά με τη δημόσια Υγεία της Κέρκυρας.

Υπογραμμίστηκε η ανάγκη λήψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, των ασθενών καθώς και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Έγινε εκτενής αναφορά και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τα χρονίζοντα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Νησιού μας, που αφορούν κυρίως στις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, την ενίσχυση του τεχνικού τμήματος του νοσοκομείου, τον εξοπλισμό και τη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Επιπλέον συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα του άδικου αποκλεισμού των 37 καθαριστριών και τραπεζοκόμων από την 1/2020 ΣΟΧ προκήρυξη, η ορθολογική στελέχωση και χρηματοδότηση του Τομέα Ψυχικής Υγείας, ενώ εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με την σωστή διαχείριση από τεχνικής άποψης των περιπτώσεων κορονοϊού.

Συμφωνήθηκε απολύτως πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις και να διασφαλιστεί με αυτό το τρόπο η εύρυθμη λειτουργία όλων των κλινικών.

Στο τέλος της συνάντησης ο βουλευτής επισήμανε πως η εικόνα που εκπέμπει το Νοσοκομείο είναι κομβικής σημασίας για την δημιουργία αισθήματος ασφάλειας ως προς την υγειονομική θωράκιση του Νησιού. Επιπλέον τόνισε τη σημασία της διαρκούς επαφής και ενημέρωσης έτσι ώστε να προγραμματιστεί με αρτιότητα η κατάθεση προτάσεων επίλυσης των ειδικότερων προβλημάτων των δομών Υγείας της Κέρκυρας.

Εν συνεχεία ο βουλευτής, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε τις κλινικές του Νοσοκομείου, συνομίλησε με το προσωπικό και μοίρασε ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη της Υγείας, όπως αποτυπώνονται στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ