Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πιέσεις στη βρετανική κυβέρνηση για άρση της καραντίνας 14 ημερών

Έκθεση της Βουλής των Κοινοτήτων σχετικά με τον αντίκτυπο της κρίσης του κορονοϊού στην αεροπορική βιομηχανία, η οποία δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο, ζητά την εγκατάλειψη της καραντίνας στο Ην. Βασίλειο.

Η βρετανική αεροπορική βιομηχανία γίνεται όλο και πιο αισιόδοξη ότι η κυβέρνηση της χώρας θα προβεί σε ανακοίνωση σχετικά με τους “ταξιδιωτικές γέφυρες” πριν από την αναθεώρηση της καραντίνας στις 29 Ιουνίου.

Η εφημερίδα “Daily Telegraph” ανέφερε ότι σύμφωνα με πηγές το βρετανικό Υπουργείο Μεταφορών έχει “εκμυστηρευθεί” σε αεροπορικές ότι οι “αεροπορικές γέφυρες” θα μπορούσαν να ανακοινωθούν στις 25 ή 26 Ιουνίου, επιτρέποντας ταξίδια από επιλεγμένους προορισμούς χωρίς την υποχρεωτική απομόνωση των 14 ημερών. Αυτό θα έδινε στις αεροπορικές εταιρείες και τις ταξιδιωτικές εταιρείες λίγο περισσότερο χρόνο για να επανεκκινήσουν τις δραστηριότητές τους και να σωθεί έτσι κάποια επιχειρηματική κίνηση για τους μήνες αιχμής του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Έκθεση της Βουλής των Κοινοτήτων σχετικά με τον αντίκτυπο της κρίσης του κορονοϊού στην αεροπορική βιομηχανία, η οποία δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο, ζητά την εγκατάλειψη της καραντίνας στο Ην. Βασίλειο. Η έκθεση, από τη διακομματική επιτροπή μεταφορών αναφέρει ότι η καραντίνα ”θα βλάψει την ανάκαμψη του τομέα και την ευρύτερη οικονομία”.

Αναφέρει ότι ”υποστηρίζουμε μια πιο στοχοθετημένη και λιγότερο έντονη πολιτική ελέγχου των συνόρων, που θα επιτρέπει σε άτομα που ταξιδεύουν από χώρες όπου το ποσοστό μόλυνσης του COVID-19 είναι σχετικά χαμηλό, να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο σε λιγότερο περιοριστική βάση”.

Οι βουλευτές ζήτησαν επίσης από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να δημοσιεύσει τα επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν την καραντίνα, τα οποία ακόμη δεεν έχουν δοθεί.

Η Ryanair δήλωσε ότι χαιρετά την έκκληση της έκθεσης για τερματισμό του ζημιογόνου αυτού μέτρου και πρόσθεσε: ”Χιλιάδες οικογένειες του Ηνωμένου Βασιλείου αγνοούν αυτήν την άχρηστη καραντίνα και κάνουν κράτηση για τις δίκαια κερδισμένες οικογενειακές διακοπές τους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο”.

Εν τω μεταξύ, το σωματείο πιλότων BALPA δήλωσε ότι ικανοποιημένο από το γεγονός ότι η έκθεση της Επιτροπής υπογραμμίζει την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για την “αποτυχημένη” πολιτική καραντίνας.

Υπενθυμίζεται ότι η καραντίνα τέθηκε σε ισχύ στις 8 Ιουνίου και, σύμφωνα με αναφορές, δεν έχουν εκδοθεί ακόμη κάποια πρόστιμα από παραβίασή της.

Πηγή: traveldailynews.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ