Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου μιλάει στην εφημερίδα «New Europe» στις Βρυξέλλες

Τα πλεονεκτήματα χάρη στην γεωπολιτική τους θέση και το ρόλο που μπορούν να έχουν στην σύγχρονη εποχή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη για την ανάπτυξη των μεταφορών, των αγωγών ενέργειας των διεθνών συνεργασιών, αλλά και την ανάδειξη των Ιονίων Νήσων ως κατεξοχήν ασφαλή τουριστικό προορισμό, πρόβαλε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα που εκδίδεται στις Βρυξέλλες «New Europe».

Αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες εξωστρέφειας και ανάπτυξης που έχουν τα Ιόνια Νησιά, λόγω της τεράστιας πολυπολιτισμικής κληρονομιάς που διαθέτουν, όπως αυτό θα αναδειχθεί με την προώθηση της ιστορικής κληρονομιάς τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ενόψει των εορτασμών το 2021 για την 200η Επέτειο από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Επισήμανε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται σε ετοιμότητα για να υποδεχθεί με ασφάλεια τους τουρίστες θέτοντας παράλληλα σε εφαρμογή νέες μεθόδους ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την προστασία των ξενοδοχειακών υπαλλήλων και των εργαζομένων σε εστιατόρια και όλες τις τουριστικές υπηρεσίες αλλά και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις με εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων κ.λ.π. Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συνεργασία Περιφέρειας και Κυβέρνησης για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων.

«Είμαστε αισιόδοξοι, επειδή τα Ιόνια Νησιά είναι ένας πολύ ελκυστικός προορισμός. Βρίσκονται σε μια σταθερή και πολλά υποσχόμενη γεωπολιτική περιοχή, μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, δεν έχουν επηρεαστεί από το COVID-19 και διαθέτουν σύγχρονα και καλά εξοπλισμένα νοσοκομεία με υψηλά καταρτισμένους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μπορούμε, επομένως, να προσφέρουμε ασφαλείς διακοπές και υπέροχη εμπειρία για ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την περιοχή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Κράτσα -Τσαγκαροπούλου.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρώπη θα βγει από αυτή την κρίση πιο ενωμένη και θα αναλάβει υπερπρωτοβουλίες υπέρ της δημόσιας υγείας και παράλληλα του μετασχηματισμού της οικονομίας και των κοινωνιών, ενόψει της κλιματικής αλλαγής, με ιδιαίτερη έμφαση στις νησιωτικές περιοχές.

Στη συνέντευξη η Περιφερειάρχης επισήμανε την αναγκαιότητα για την υιοθέτηση ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για τον τουρισμό, καθώς πρόκειται για έναν τομέα που αφορά όλο και περισσότερες χώρες και περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ