Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Με την Πρόξενο της Ελβετίας συναντήθηκε η Δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου

Εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρόξενο της Ελβετίας στην Κέρκυρα είχε σήμερα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενώ παράλληλα παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό ελβετικό δίκτυο RTS.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και η Πρόξενος της Ελβετίας κ. Λεμάν-Κασφίκη Κάρολ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με το άνοιγμα της τουριστικής κίνησης κάτω από το πρίσμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Κοινή πεποίθηση Δημάρχου και Προξένου ήταν ότι απαιτείται νηφαλιότητα, τήρηση των μέτρων, ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων αλλά και αισιοδοξία για την συνολικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Η κ. Υδραίου και η κ. Λεμάν – Κασφίκη επιβεβαίωσαν την μεταξύ τους αγαστή συνεργασία ενώ προχώρησαν και σε ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων.

Συνέντευξη στο RTS

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας είχε την ευκαιρία σήμερα να παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό ελβετικό δίκτυο RTS και στον δημοσιογράφο Sedric Guigon. Οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν κυρίως στα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί κεντρικά αλλά και τοπικά για την υποδοχή των πρώτων επισκεπτών αλλά και στις επιλογές τις οποίες αυτοί θα έχουν υπό τις παρούσες συνθήκες κατά την παραμονή τους στο νησί μας. Η κ. Υδραίου τόνισε ότι υπάρχει ετοιμότητα στο μέγιστο δυνατό βαθμό και ότι έχουν οριστεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα των οποίων η τήρηση είναι απαρέγκλιτη. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι το Νοσοκομείο έχει προμηθευτεί ειδικό μηχάνημα διεξαγωγής της εξέτασης για τον κορονοϊό και ότι έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό πράξη ο εξοπλισμός του νοσηλευτικού ιδρύματος με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό αλλά και με ιατροτεχνολογικά μηχανήματα ώστε να υπάρχει επάρκεια στην κάλυψη των αναγκών.

Σε ό,τι αφορά την τουριστική σεζόν, η κ. Υδραίου επεσήμανε ότι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια διαφορετική και μοναδική εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές της Κέρκυρας, να περιηγηθούν στους δρόμους της, να μάθουν την ιστορία και την γαστρονομία της αλλά και να απολαύσουν τις μαγευτικές παραλίες της βλέποντας μια πιο καθαρή εικόνα της πραγματικότητας του νησιού λόγω της απουσίας της υπερπληθώρας των τουριστών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ