Βρετανία: Πιθανές οι «εναέριες γέφυρες» πριν τις 29 Ιουνίου | Στη λίστα και η Ελλάδα βάσει των The Times

Share:

Πριν τις 29 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί η λίστα με τις εναέριες γέφυρες για διεθνή ταξίδια από τη Βρετανία όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας σε συνέντευξη στο BBC.

Πιο συγκεκριμένα ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Matt Hancock, ανέφερε στην εκπομπή του BBC, Today:

«Συνεργάζομαι με τον υπουργό Μεταφορών Grant Shapps με στόχο την εύρεση χωρών πριν από τις 29 Ιουνίου με χαμηλό ρυθμό μετάδοσης, των οποίων τα δεδομένα χαίρουν της εμπιστοσύνης μας, και όπου η μετάδοση δεν αυξάνεται και μπορούμε να συνδιαλλαγούμε μαζί τους με στόχο τη δημιουργία εναέριων γεφυρών».

Ωστόσο, ο Βρετανός υπουργός δεν κατονόμασε τις χώρες τις οποίες ενδέχεται να περιλαμβάνει η σχετική λίστα, αν και οι The Times αναφέρουν ότι μερικές πιθανές χώρες είναι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Ταυτόχρονα η ταξιδιωτική απαγόρευση του Υπουργείου Εξωτερικών παραμένει σε ισχύ, αν  και αναμένεται να αρθεί στις ερχόμενες εβδομάδες.

Εν τούτοις, η Βρετανία έχει να αντιμετωπίσει και το ζήτημα της «ανταποδοτικής καραντίνας» που εφαρμόζουν η Γαλλία και η Ολλανδία προς τους Βρετανούς τουρίστες, ενώ η Ισπανία φαίνεται να είναι έτοιμη να επιβάλλει το ίδιο μέτρο.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με το Γάλλο Πρόεδρο για να συζητήσουν σχετικά με το ζήτημα. Μάλιστα ο Boris Johnson έχει δηλώσει σε  πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ότι το ζήτημα των εναέριων γεφυρών είναι υπό εξέταση, ειδικά με τη Γαλλία και την Ισπανία, ενώ τονίζει ότι η λήψη του έχει γίνει με στόχο την αποφυγή εισαγωγής κρουσμάτων.

Ωστόσο, η αντίδραση τόσο των αεροπορικών εταιριών είναι μεγάλη καθώς οι EasyJet, British Airways και Ryanair κατακεραυνώνουν το νέο μέτρο και δεν θα διστάσουν να κινηθούν νομικά κατά της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή η ειδική επιτροπή μεταφορών του Κοινοβουλίου με πρόσφατη έκθεσή της αντίκειται στην καραντίνα, παρουσιάζοντας τις καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο και το σύνολο της βρετανικής οικονομίας, ενώ ζητάει να παρουσιαστούν τα επιστημονικά και επιδημιολογικά κριτήρια βάσει των οποίων ελήφθη η σχετικά απόφαση.

Η απόφαση για την εφαρμογή 14ημερης καραντίνας στις διεθνείς αφίξεις στα βρετανικά αεροδρόμια τέθηκε σε ισχύ από τις 8 Ιουνίου και θα αναθεωρείται κάθε 3 εβδομάδες με πρώτο «σταθμό» τις 29 Ιουνίου.

Πηγή: money-tourism.gr/

Previous Article

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης της ΠΙΝ για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Next Article

Η Sundair ξεκινά με Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδο και Κω και από τον Ιούλιο

Σχετικά Άρθρα