Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλέκος Αυλωνίτης: “Δεν δέχθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου να τον συναντήσω”

Είναι αρετή στην πολιτική να παρεμβαίνει κάποιος με ακριβοδίκαιο τρόπο, να λέει την αλήθεια, να τοποθετείται στη βάση της μεγάλης «εικόνας» και να μην λειτουργεί αποσπασματικά προς όφελος ενός εφήμερου μικροπολιτικού οφέλους.

Αντ’ αυτού, όσων η πολιτική δραστηριότητα εκπορεύεται από μυωπική αντίληψη των πραγμάτων και από απέχθεια πιθανότατα, παρακολούθησης των πραγμάτων ακόμη και στο άμεσο παρελθόν, διότι αυτά δεν εξυπηρετούν την κομματική τους προπαγάνδα είναι βέβαιο, πως καταλήγουν απαξιωμένοι στα μάτια της τοπικής κοινωνίας.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα, στο «καυστικό» σχόλιο της ΝΟΔΕ Κέρκυρας με αφορμή την περιοδεία μου στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού μας και τη συνάντησή μου μόνο με τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του.

Με την ευκαιρία που μου δίνουν λοιπόν, θα ήθελα να υπενθυμίσω στην κοινή γνώμη του τόπου μας, πως ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Λεωνίδας Ρουμπάτης επέδειξε μία ακατανόητη απροθυμία συνεννόησης αποφεύγοντας να απαντήσει στα επίσημα δελτία τύπου και τις δημόσιες εκκλήσεις μου στα τοπικά ΜΜΕ για την ανάγκη ενημέρωσης της κοινής γνώμης επί της υγειονομικής κατάστασης, της ετοιμότητας του νησιού μας και των μέτρων προφύλαξης διάδοσης του Κορονοϊού, εν μέσω της υγειονομικής πανδημίας.

Επιπλέον και παρά τις δημοσιογραφικές και άλλες διαρροές, ο κ. Ρουμπάτης απέκρυψε σε εμένα και στους συμπολίτες μας, την αλήθεια μεταφοράς απαραίτητου υγειονομικού υλικού προστασίας των εργαζομένων και των επισκεπτών του Νοσοκομείου μας, προς το Νοσοκομείο της Πάτρας, μεσούσης μιας ιδιαίτερα επίπονης περιόδου για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα.

Η ΝΟΔΕ Κέρκυρας και ο κ. Ρουμπάτης ως Διοικητής του κρατικού Νοσοκομείου μας οφείλουν να μην λησμονούν πως ο Κερκυραϊκός λαός μπορεί να τους έδωσε τη δυνατότητα να ασκήσουν πολιτική εξουσία στον τόπο μας, δεν τους εξουσιοδότησε ωστόσο στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματός μας να λειτουργούν ερήμην των θεσμικών παραγόντων που είναι χρέος τους, εξ ονόματος όσων τους εξέλεξαν σε αυτά, τα αξιώματα να παρεμβαίνουν, να ελέγχουν και να συνεισφέρουν για το κοινό καλό.

Βρίσκομαι πάντα, σε θέση ειλικρινούς και δημιουργικής συνεργασίας με όσες δυνάμεις κατέχω για να εξαλείψουμε τις μεγάλες -εν προκειμένω- δυσκολίες για τη δημόσια υγεία στο νησί μας, γεγονός που θα επιτρέψει στους συμπολίτες μας να απολαμβάνουν τη δωρεάν και χωρίς καθυστερήσεις περίθαλψη που έχουν τόσο ανάγκη.

Μία δημόσια συγγνώμη του κ. Ρουμπάτη για την προσωπική του συμπεριφορά εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, θα αφήσει πίσω μας όσα αρνητικά έβλαψαν και αποδυνάμωσαν τη μέχρι σήμερα, θεσμική συνεργασίας μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ