Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας: Αγωνία για τις εξελίξεις με τον Covid-19

Share:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας με αγωνία παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις με την αύξηση των κρουσμάτων στις περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης, οι οποίες ήρθαν ως αποτέλεσμα της μη τήρησης των πρωτοκόλλων κοινωνικής αποστασιοποίησης, κατά την διάρκεια εορτασμών στην περιοχή.
Επίσης, στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου έγινε κοινή διαπίστωση από όλα τα μέλη του ΔΣ, μιας αδικαιολόγητης χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων από τους συμπολίτες μας στην Κέρκυρα.
Ενόψει λοιπόν της έναρξης της τουριστικής περιόδου και λόγω του ότι ήδη αρκετοί συμπολίτες μας από άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης έχουν έρθει στην Κέρκυρα, οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, υπενθυμίζοντας ότι ο ιός covid-19 είναι ακόμα παρών και πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό που καταφέραμε τους τελευταίους μήνες με μεγάλη δυσκολία (lockdown), για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.
Ο συγχρωτισμός πολλών ατόμων στο ίδιο σημείο (μπαρ, καφετέριες, τράπεζες και άλλα μέρη όπου συγκεντρώνεται κόσμος) μπορεί να είναι η σπίθα της έναρξης μιας επιδημίας στην περιοχή μας, η οποία θα προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στην τοπική οικονομία.
Σας παρακαλούμε να τηρείτε ευλαβικά τις αποστάσεις, την προσωπική υγιεινή των χεριών και τη χρήση της μάσκας, όπου αυτή επιβάλλεται.

Previous Article

Στέφανος Γκίκας: «Οπλίτης Ιατρός θα καλύψει την Θέση του Αγροτικού Ιατρού Οθωνών»

Next Article

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Κέρκυρας την Τρίτη 23 Ιουνίου τη 1 στην Π.Δ.Ε Ιονίων Νήσων

Σχετικά Άρθρα