Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θέλει ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ να κρυφτεί μα ο ρόλος που έχει αναλάβει δεν το αφήνει

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας καταφέρεται κατά του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας Αντώνη Κουρσάρη για την θέση του στο θέμα των σχολικών καθαριστριών. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Όχι μία, όχι δύο αλλά έξι φορές ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας ευχαρίστησε την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και έπλεξε το εγκώμιο της πολιτικής που ακολουθεί στο ζήτημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολείων, σε εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού που εμφανίστηκε.
Με μεγάλο θράσος ουσιαστικά υποστήριξε ότι, αφού δε γνώριζε για την κινητοποίηση που διοργάνωσε το Σωματείο μας στις 17 Ιούνη στο Μαράσλειο, τότε αυτή έχει ιδιοτελή κίνητρα! Προβληματισμό, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι έκανε σαν να μην ξέρει ότι οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των σχολείων εδώ και πολλά χρόνια είναι μέλη του Σωματείου μας και παλεύουν μέσα από αυτό! Έκανε σαν να μην ξέρει για την δράση που έχει αναπτύξει το Σωματείο μας εδώ και πάνω από 15 χρόνια, για την προάσπιση των δικαιωμάτων και αυτών των εργαζόμενων. Έκανε σαν να μην ξέρει για το ψήφισμα που κατέθεσε πριν από λίγες εβδομάδες το Σωματείο μας στο Δημοτικό Συμβούλιο με μια σειρά από αιτήματα των ίδιων των εργαζόμενων (μεταξύ των οποίων και την μονιμοποίησή τους), τα οποία απέρριψε η πλειοψηφία και η Δήμαρχος που τόσο θαυμάζει!
Να κάνουμε, λοιπόν, σε αυτόν και σε όποιον άλλο κρύβεται από πίσω του ξεκάθαρα κάποια πράγματα. Το Σωματείο μας εδώ και πολύ καιρό έχει πραγματοποιήσει στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας πολλές συσκέψεις με μέλη του συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων, οι οποίοι συνεχώς πληθαίνουν! Για ποιο λόγο ο κύριος Κουρσάρης θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί από το Σωματείο μας για κινητοποίηση που αφορά μέλη μας, για πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως της απληρωσιάς, της απουσίας μέτρων προστασίας, του συνόλου των αιτημάτων όπως τα έχουμε καταθέσει πολλές φορές; Μήπως θα έπρεπε να πάρουμε την έγκρισή του πριν ενοχλήσουμε τη Δήμαρχο; Μήπως θέλει να του στείλουμε και το μητρώο μελών του Σωματείου μας για να εξακριβώσει ποιοι εργαζόμενοι είναι μέλη του; Μήπως δεν του αρέσει που οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των σχολείων είναι μέλη του Σωματείου μας και έχει κάτι άλλο στο νου του;
Να του θυμίσουμε επίσης, ότι η επέκταση των συμβάσεων, που επαίρεται ότι πέτυχε αφού το ζήτησε, έχει σήμερα ως αποτέλεσμα αυτοί οι εργαζόμενοι να δουλεύουν χωρίς να έχουν υπογράψει καμία σύμβαση, να μην έχουν πάρει ούτε ένα λεπτό του ευρώ για δουλειά, που έχουν κάνει και μάλιστα στην χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε το Σωματείο μας (μεταξύ των μελών-αντιπροσωπεία και συμβασιούχοι στην καθαριότητα των σχολείων) στο Μαράσλειο, ακούστηκε από τα χείλη της Δημάρχου, που τόσο σέβεται ο κύριος Κουρσάρης, ότι δεν ξέρει αν θα συμπεριληφθούν τα ποσά αυτά στην σύμβαση που κάποια στιγμή πρόκειται να υπογράψουν…! Αλήθεια, για τον κύριο Κουρσάρη και την παράταξη που εκπροσωπεί (Παρεμβάσεις) είναι επαναστατική γυμναστική να οργανώνεις τον αγώνα και να διεκδικείς; Αλήθεια, για τον κύριο Κουρσάρη και την παράταξη που εκπροσωπεί (Παρεμβάσεις) είναι επαναστατική γυμναστική και πολιτική καπηλείας, μέλη ενός εργατικού σωματείου να διεκδικούν δεδουλευμένα, μέσα ατομικής προστασίας, αυξήσεις στους μισθούς πείνας, αποτελέσματα δηλαδή της πολιτικής που ακολουθεί η Δήμαρχος που τόσο σέβεται; Αλήθεια, ο κύριος Κουρσάρης και η παράταξη που εκπροσωπεί (Παρεμβάσεις) δεν έχει διαβάσει της δημόσιες ανακοινώσεις του Σωματείου μας για την διοργάνωση όλων αυτών των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολείων; Αλήθεια, ο κύριος Κουρσάρης και η παράταξη που εκπροσωπεί (Παρεμβάσεις) δεν έχει δει τα πανό του Σωματείου μας σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων; Αλήθεια, ο κύριος Κουρσάρης και η παράταξη που εκπροσωπεί (Παρεμβάσεις) δε γνωρίζει πως εργατοπατερισμός είναι να καλείς τους εργαζόμενους να περιμένουν να τους λύσουν τα προβλήματα αυτοί που τους τα έχουν δημιουργήσει, όπως η πολιτική που υπηρετεί και η κυρία Υδραίου, που τόσο θαυμάζει ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ (δικά του λόγια)!
Να ενημερώσουμε πάντως τον κύριο Κουρσάρη και την παράταξη που εκπροσωπεί (Παρεμβάσεις), ότι η κυρία Δήμαρχος χθες (17/6/2020) για την προστασία της από την αντιπροσωπεία του Σωματείου μας (μεταξύ των οποίων και συμβασιούχοι στην καθαριότητα-το γράφουμε μήπως δεν το διάβασε παραπάνω) κατά την παράσταση διαμαρτυρίας είχε καλέσει την αστυνομία. Μάλλον δεν χρειάζεται σε αυτήν τη φάση τις υπηρεσίες του.
Το Σωματείο μας, ένα από τα Σωματεία του Π.Α.ΜΕ. στην Κέρκυρα, είναι περήφανο για την δράση του! Είναι περήφανο και συνεχίζει ακόμα πιο μαχητικά την οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζόμενων απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων, εργοδοσίας και εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού! Όσα σχέδια και αν επεξεργάζονται για να απομονώσουν τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων από το Σωματείο μας, στο οποίο ανήκουν, θα πέσουν στο κενό! Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει…

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ