Βρετανία: Στήνει αερογέφυρα με Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία από τις 4 Ιουλίου

Share:

Αερογέφυρα με χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία στήνει η Βρετανία για τις πρώτες εν μέσω κορωνοϊού καλοκαιρινές διακοπές των πολιτών της, χωρίς καραντίνα μετά την επιστροφή τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Daily Terlegraph και της Mirror ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά συμφωνιών με έναν «μικρό αριθμό χωρών» για τη δημιουργία αεροπορικών γεφυρών αργότερα αυτό το μήνα, ώστε να επιτρέπονται ταξίδια χωρίς καραντίνα.
Ο πρωθυπουργός θα αποκαλύψει ποιες χώρες – όλες έχουν χαμηλά ποσοστά μόλυνσης από κορωναϊό – περιλαμβάνονται στη συμφωνία, ώστε οι Βρετανοί να απολαύσουν καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό μετά από μήνες καραντίνας.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Βρετανική κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσειν αεροπορικές γέφυρες με κράτη που θεωρούνται ως «πιο συμφέρουσες» για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου – όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία.
Νωρίτερα αυτό το μήνα οι αεροπορικές εταιρείες έστειλαν μια λίστα 45 χωρών που θα έπρεπε να εξαιρούνται από τον κανόνα της καραντίνας στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την Sun ο Μπόρις Τζόνσον θέλει επίσης να αποκαταστήσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των μακρινών χωρών όπως το Ντουμπάι, η Σιγκαπούρη και το Σίδνεϊ.

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Article

Αυτό είναι το -σημαντικό- ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την ανάκαμψη του Τουρισμού και των Μεταφορών στην Ευρώπη μετά την πανδημία

Next Article

Ξεκίνησε η διαδικασία για την απόκτηση πιστοποιητικού Health First

Σχετικά Άρθρα