Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δ.Τ. της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) ΚΕΡΚΥΡΑΣ για την επίσκεψη στην Κέρκυρα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Την Κέρκυρα επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαλης Χρυσοχοΐδης. Αμέσως μετά την άφιξη του το απόγευμα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή της ΝΔ κ. Στέφανο Γκικα και με τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κέρκυρας κ. Γιάννη Κοντό. Τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση ήταν το ζήτημα της μεταστέγασης του Πυροσβεστικού Σταθμού στο κεντρικό κτήριο της Πυροσβεστικής στο παλιό Νοσοκομείο, η πλήρης στελέχωση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας και ζητήματα εγκληματικότητας στην περιοχή μας, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ έθεσε το εκκρεμές, κατά τις τελευταίες 10ετιες, ζήτημα της κατασκευής νέων Φυλακών (άλλοτε αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και νυν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη), με ταυτόχρονη μετατροπή του κτηρίου των νυν Φυλακών σε πολυχώρο πολιτισμού και σε Μουσείο Φυλακών. Ο κ. Κοντος μάλιστα τόνισε, ότι με την δημιουργία των νέων φυλακών, θα εξασφαλιστεί και η ύπαρξη του Εφετείου της Κέρκυρας στο εγγύς και απώτερο μέλλον, πράγμα που απασχολεί και ενδιαφέρει πολύ τον νομικό κόσμο της Κέρκυρας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν θετικότατος στην προοπτική κατασκευής νέου Σοφρωνιστικου Καταστήματος στην Κέρκυρα και μάλιστα δυναμικότητας 600 κρατουμένων και όχι 200 που είναι το σημερινό. Τόνισε ότι πρέπει να υποβληθούν προτάσεις εύρεσης και αγοράς του οικοπέδου και αμέσως μετά δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στην μελέτη και την κατασκευή, με ξεκάθαρη πολιτική βούληση του ίδιου του Υπουργού. Στην προοπτική βέβαια αυτή, συνηγόρησε απόλυτα και ο Βουλευτης κ. Γκικας.

Αύριο ο κ. Υπουργός θα έχει υπηρεσιακές συσκέψεις με τα στελέχη των Σωμάτων Δημόσιας Τάξεως και κατόπιν με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων, με Δημάρχους και φορείς της αυτοδιοίκησης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ