Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χρυσοχοΐδης για τις παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Η Ελληνική Δημοκρατία δεν νοείται να έχει σχέση με παρακράτος δηλώνει απο την Κέρκυρα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πήρε θέση με ηχηρό τρόπο σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά»το οποίο αναφέρει ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε στηθεί ένα παρακράτος που παρακολουθούσε πολιτικούς, πολίτες και δημοσιογράφους. Σε αυτό τον μηχανισμό, κατά το ίδιο δημοσίευμα, φέρονται ότι εμπλέκονταν και πρώην υπουργοί.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται δήλωσε: «Θέλω με την ευκαιρία αυτή και με αφορμή  δημοσιεύματα και απομαγνητοφωνημένα κείμενα, στον κεντρικό τύπο να πω ότι είναι αδιανόητα αυτά τα οποία γράφονται και αφορούν στη λειτουργία ενός παρακράτους εδώ και αρκετά χρόνια πριν την ανάληψη της εξουσίας από τη σημερινή κυβέρνηση. Ενός παρακράτους που περιλαμβάνει ανήκουστες πράξεις πολιτικών, πολιτών, αλλά και ταυτόχρονα ανώτερων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Θέλω να σας πω ότι για αυτές τις πράξεις υπάρχουν υπόλογοι που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.»

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσέθεσε:

«Σε ό,τι αφορά στην αστυνομία, η ΕΛ.ΑΣ είναι ένα σώμα που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία, λειτουργεί στο πλαίσιο του Συντάγματος και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να ανέχεται να λειτουργεί, εντός της, παρακράτος. Η ΕΛ.ΑΣ θα αποβάλλει όλους εκείνους οι οποίοι είναι διεφθαρμένοι και συνεχίζουν να εννοούν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς και ανομίας. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η πολιτική ηγεσία  είναι σε επαφή και συνεννόηση με την εισαγγελία, ούτως ώστε να της δοθούν υπεύθυνα από την πλευρά της, εκείνοι που φέρονται ως ύποπτοι, και στη συνέχεια με ακριβοδίκαιο τρόπο να προβεί σε ενέργειες πάρα πολύ σύντομα.

»Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν νοείται να έχει σχέση με παρακράτος. Αυτή η κυβέρνηση αγωνίζεται για την βελτίωση της λειτουργίας των θεσμών, επιμένει στη διαφάνεια και τη λογοδοσία, ώστε να καταπολεμάται η διαφθορά. Να είστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν δράσεις της αστυνομίας που στην πράξη θα εξαρθρώσουν κυκλώματα που αφορούν τη διαφθορά, αλλά και το οργανωμένο έγκλημα».

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ