Γιώργος Καρύδης: Υπέρ των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Share:

Η δημοτική Παράταξη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στηρίζει ανεπιφύλακτα τις κινητοποιήσεις( 22 και 23/6) και τις Στάσεις Εργασίας (24/6) που εξήγγειλε η ΠΟΕ ΟΤΑ, μετά την ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εργαζόμενους από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι και σήμερα .
Επιβεβαιώνονται όσα και μεις κατ΄επανάληψη ως Δημοτική Παράταξη έχουμε καταγγείλει για την ουσιαστική κατάργηση των Δήμων, την αντιδημοκρατική υποβάθμιση των δημοτικών Συμβουλίων, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των ΟΤΑ και τη διαρκή συρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων σ΄αυτούς.
Αποκορύφωμα της απαράδεκτης αντιμετώπισης των εργαζομένων στους ΟΤΑ, είναι η επανειλημμένη άρνηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου να συναντήσει την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να συζητήσουν! Όπως καταγγέλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ η συμπεριφορά αυτή του Υπουργού Εσωτερικών είναι άκρως υποτιμητική και προσβλητική για μια από τις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες Εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Έτσι για μια ακόμη φορά η λαϊκή κυριαρχία πλήττεται, τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα καταργούνται το Σύνταγμα παραβιάζεται.
Ως Παράταξη θα ζητήσουμε κι από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων να πάρει θέση, να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και να τους στηρίξει, ώστε ν΄ αντιδράσουν, γιατί μόνο ο επίμονος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα και ν΄ ανατρέψει τη σημερινή σκληρή και ανάλγητη νεοφιλελεύθερη πολιτικοκοινωνική κατάσταση.

Previous Article

Μεγάλη φωτιά στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Next Article

Πυροπροστασία Παλιάς Πόλης, Δημοτική Αστυνομία και μετεγκατάσταση Πυροσβεστικού Σταθμού στο επίκεντρο της συνάντησης Μ. Υδραίου με Μιχ. Χρυσοχοϊδη.

Σχετικά Άρθρα