Ερώτηση του Κ.Κ.Ε για τα προβλήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κέρκυρας

Share:

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πρόσφατα πραγματοποίησε περιοδεία στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας.
Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση του A’ Πυροσβεστικού Σταθμού στα κεντρικά κτήρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σημειωτέον ότι το κτήριο που μέχρι τώρα στεγάζεται ο A’ Πυροσβεστικός Σταθμός, είναι σε άθλια κατάσταση, καθώς επίσης και το κτήριο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων.
Το ΚΚΕ για το σκοπό αυτό είχε καταθέσει δύο ερωτήσεις στις 27 Ιουλίου 2017, καθώς και στις 29 Οκτωβρίου 2019.
Ωστόσο με ευθύνη των κυβερνήσεων Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και μάλιστα δεν έχει εγκριθεί, εδώ και πέντε τουλάχιστον χρόνια, η μελέτη από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για τα απαιτούμενα έργα στο κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην απόδοση μέσων και υλικών ατομικής προστασίας των πυροσβεστών στην αρχή της πανδημίας.
Ακόμη υπήρξε διαμαρτυρία από τους πυροσβέστες του Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού, διότι μπροστά από τον Πυροσβεστικό Σταθμό σταθμεύουν ιδιωτικά τζετ. Αυτό έχει σαν συνέπεια η εκπομπή των καυσαερίων των αεροσκαφών που γίνεται σε μεγάλες ποσότητες, να εισχωρούν εντός των εγκαταστάσεων του Σταθμού με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη και επικίνδυνη η παραμονή του προσωπικού εντός των εγκαταστάσεων.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν έχει γίνει αγορά μικρών πυροσβεστικών οχημάτων, τα οποία είναι απαραίτητα για το ιστορικό κέντρο της πόλης (Καμπιέλο) και ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κέρκυρας δεν έχει ούτε μια σκάλα για πρόσβαση σε ψηλά κτήρια.
Τέλος το προσωπικό της πυροσβεστικής εξέφρασε την αντίθεσή του στη μη στελέχωση με μόνιμους Πυροσβέστες του νέου εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας, παρά μόνο από εποχικούς πυροσβέστες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση

  1. Για την άμεση μετεγκατάσταση του A’ Πυροσβεστικού Σταθμού, ώστε να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την Υγεία και Ασφάλεια του προσωπικού και να εξυπηρετεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο την λειτουργικότητά του;
  2. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την αγορά μικρών πυροσβεστικών οχημάτων, τα οποία είναι απαραίτητα για το ιστορικό κέντρο της πόλης;
  3. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η πρόσληψη προσωπικού στην Πυροσβεστική με σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας, ώστε να είναι εφικτή η στελέχωση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων με μόνιμο προσωπικό;
  4. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την άμεση μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων;
Previous Article

Ο Αλέκος Αυλωνίτης για την σύσκεψη με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη

Next Article

Δημήτρης Μπιάγκης: «Η μουσική ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας»

Σχετικά Άρθρα