Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Αλέκος Αυλωνίτης για την σύσκεψη με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη

Την ανάγκη επίδειξης μιας άλλης λογικής πέραν και μακριά, από τη πρακτική της αστυνομικής αυταρχικότητας σε στιγμές που ο λαός κινητοποιείται, ανέδειξε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, 21.06.2020 στο Αστυνομικό Μέγαρο της Κέρκυρας με αφορμή την επίσκεψή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη στο νησί μας. Την επισήμανση αυτή έκανε λόγω του συνδυασμού της παρουσίας του Υπουργού στη Κέρκυρα ταυτόχρονα με την έναρξη των οικοδομικών εργασιών στον Ερημίτη και την έναρξη, επίσης, αντίστοιχων κινητοποιήσεων του λαού.

Ο κ. Αυλωνίτης έθιξε στον Υπουργό την ανάγκη προώθησης των πρακτικών προϋποθέσεων μετεγκατάστασης των φυλακών και ανέγερσης νέου κτιρίου για να λάβει την υπόσχεση ότι όσο πιο γρήγορα, υλοποιηθεί η βασική παράμετρος της εύρεσης κατάλληλου οικοπέδου εκτός αστικού ιστού, τόσο πιο άμεσα θα ανοίξει και η χρηματοδότηση του συνολικού έργου. Η ατζέντα του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επεκτάθηκε και στη ρεαλιστική απαίτηση ενίσχυσης των δύο Αστυνομικών Τμημάτων Λευκίμμης και Αχιλλείων, για την οποία εξήγησε τη σπουδαιότητα διατήρησης της σημερινής επιχειρησιακής δομής για τη Νότια Κέρκυρα, ενώ έλαβε τη διαβεβαίωση του Υπουργού για την άμεση ενίσχυση του Τμήματος της Λευκίμμης με 15 αστυνομικούς και την αναβολή της συζήτησης περί της τύχης του θέματος ενοποίησης των δύο αυτών αστυνομικών τμημάτων.

Επίσης έθεσε το ζήτημα της χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου στους ένστολους εργαζόμενους και την ανάγκη δημιουργίας αστυνομικού τμήματος μεταγωγών, μια και η Κέρκυρα είναι Εφετειακή Περιφέρεια. Ακόμα κ. Αυλωνίτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο Σχολείο της Δεύτερης ευκαιρίας που λειτουργεί ως δομή των Φυλακών Κέρκυρας και ζήτησε την ουσιαστική συνδρομή του υπουργείου στη ζωή των κρατουμένων , επισημαίνοντας την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του.

Σχετικά με την αντιμετώπιση έκτακτων φαινομένων και γενικά θεμάτων πολιτικής προστασίας όπως οι πυρκαγιές, σεισμοί κλπ ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης έθεσε στον κ. υπουργό το ζήτημα της αναγκαιότητας συνέργειας του Υπουργείου για εκπνόνηση σχετικών επιστημονικών μελετών και αύξησης των αντίστοιχων κονδυλίων, ώστε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι αντίστοιχοι οργανισμοί των Δήμων να προμηθευτούν κατάλληλα μηχανήματα, εξοπλισμό και προσωπικό (όπου απαιτείται) για να μπορούν να επιχειρούν στα στενά δρομάκια (καντούνια) της πόλης και των παραδοσιακών οικισμών της Κέρκυρας. Η μεταφορά των λοιπών υπηρεσιών της Πυροσβεστικής στο Παλιό Νοσοκομείο αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολόγησε τέλος υπέρ της εκπόνησης επιστημονικής μελέτης και τεκμηρίωσης ώστε να αντιμετωπιστεί ακόμη πιο αποτελεσματικά η εγκληματικότητα στη περιοχή μας μια και το λιμάνι και τα σύνορα δημιουργούν ιδιαίτερες συνθήκες για το ζήτημα αυτό στην περιοχή μας. Μια και το έγκλημα έχει λάβει ποιοτικές και ποσοτικές διαφοροποιήσεις και κυρίως διεθνείς διασυνδέσεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ