Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πυροπροστασία Παλιάς Πόλης, Δημοτική Αστυνομία και μετεγκατάσταση Πυροσβεστικού Σταθμού στο επίκεντρο της συνάντησης Μ. Υδραίου με Μιχ. Χρυσοχοϊδη.

Θέματα αρμοδιότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων είχε την ευκαιρία να θέσει υπόψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου. Η κ. Υδραίου επεδίωξε την συγκεκριμένη συνάντηση στην οποία έθεσε σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την πυροπροστασίας αλλά και την καλύτερη λειτουργία του Δήμου.

Ειδικότερα, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας τόνισε την άριστη συνεργασία την οποία έχει ο Δήμος και η αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα πυροπροστασίας, η κ. Υδραίου τόνισε ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας είναι ο πρώτος ο οποίος έχει καταθέσει συνολικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης ενώ αναφερόμενη σε πάγιο αίτημα του Δήμου για την πυροπροστασία της Παλιάς πόλης, η Υπουργός δεσμεύτηκε για χρηματοδότηση ειδικού εξοπλισμού πυρόσβεσης.

Η Δήμαρχος έθεσε επίσης στον κ. Χρυσοχοϊδη ζητήματα που σχετίζονται με την μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Σταθμού της πόλης στις κτηριακές εγκαταστάσεις του παλιού Νοσοκομείου καθώς και αυτά που αφορούν τη δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας. Η κ. Υδραίου επεσήμανε ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία μετεγκατάστασης των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το δημοτικό κτήριο που στεγάζονται σήμερα, σε αυτό του Νοσοκομείου. Έτσι, όπως τόνισε θα δοθεί η δυνατότητα στο Δήμο να στεγάσει οργανωμένα κομβικής σημασίας υπηρεσίες και παράλληλα να μειώσει τα έξοδα που αφορούν σε ενοίκια κτηρίων για τη στέγασή τους. Επίσης επεσήμανε ότι σειρά ζητημάτων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και του Δήμου και την αποτελεσματική διοίκηση σχετίζονται με την ύπαρξη και λειτουργία Δημοτικής Αστυνομίας. Στον τομέα αυτό, η κ. Υδραίου ζήτησε από τον Υπουργό επίσπευση διαδικασιών ώστε να έχει τη δυνατότητα ο Δήμος να κάνει πράξη το συντομότερο τη δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας.

Τέλος, στην εξαγγελία του Υπουργού για κατασκευή νέων φυλακών, η κ. Υδραίου δήλωσε ότι ο Δήμος είναι στη διάθεση των αρμόδιων Υπουργείων και Υπηρεσιών προκειμένου, σε ενδεχόμενη μελέτη εξεύρεσης οικοπέδου, να θέσει υπόψη τους διαθέσιμα δημοτικά ακίνητα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ