Ανάπλαση Άλσους Γαρίτσας – Ανεμόμυλου, στην Κέρκυρα με ευρεία παρέμβαση. Την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Share:

Την ένταξη του έργου με τίτλο «Ανάπλαση Άλσους Γαρίτσας – Ανεμόμυλου, στην Κέρκυρα» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020»,υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Το έργο, προϋπολογισμού 2.851.212,04 ευρώ, στοχεύει στην αναβάθμιση των δυο αλσών και περιλαμβάνει: σημειακή τροποποίηση εσωτερικής διαδρομής πεζοδρόμων, οργάνωση πλατώματος ανάπαυσης και παιχνιδιών, εργασίες βελτίωσης των δυο υφιστάμενων παιδικών χαρών, κατασκευή νέας πίστας για πατίνια στην Γαρίτσα, βελτίωση υπάρχοντος γηπέδου καλαθοσφαίρισης, τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής ενηλίκων, εργασίες επισκευής και ανακατασκευής των κτιρίων των WC, αντικατάσταση των σιδερένιων πάγκων με νέους, πλήρη αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και του δικτύου, τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων, ανακατασκευή της πλακόστρωσης στο παραλιακό πεζοδρόμιο της Γαρίτσας, αναβάθμιση χώρων πρασίνου, τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, τοποθέτηση παγκακιών στο χώρο με τον χλοοτάπητα νότια της πίστας για πατίνια στην Γαρίτσα, κατασκευή γηπέδων του παιχνιδιού Μπότσε (Bocce) και τοποθέτηση δύο τραπεζιών για επιτραπέζια αντισφαίριση Πιγκ-Πογκ (Ανεμόμυλος), διαμόρφωση χώρου εκδηλώσεων για προβολές διαλέξεις κλπ με κατασκευή τριών κερκίδων (Ανεμόμυλος).

«Το σημαντικό αυτό έργο αστικής ανάπλασης της Κέρκυρας θα συμβάλλει στην ποιότητα ζωής, στην ελκυστικότητα της πόλης και στην αειφόρο ανάπτυξη», δηλώνει η Περιφερειάρχης.

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου η 31/12/2022.

Previous Article

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) – Νέα Φάση» ΟΠΣ 5002212

Next Article

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Καζίνο

Σχετικά Άρθρα