Νίκος Γκούσης: Θέματα Τουρισμού στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας

Share:

Στους δέκα μήνες ζωής του δήμου Νότιας Κέρκυρας μόνο δύο σχετικά θέματα έχουν εισαχθεί για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Στη 5η συνεδρίαση στις 28.02.2020 με τίτλο «Έγκριση Σχεδίου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Νότιας Κέρκυρας για το έτος 2020», συνοδευόμενο από μία τρισέλιδη πυκνογραμμένη εισήγηση με τις εξής ενότητες:
Ι. ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΙΙ. ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
ΙΙΙ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ENTYΠOY ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
IV. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
V. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ & ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΝ
VI. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΤ (ενδεικτικά για το Νοέμβρη:

 1. World Travel Market, Λονδίνο, Αγγλία 02-04/11.
 2. Philoxenia, Θεσσαλονίκη
 3. INTERNATIONAL TRAVEL SHOW TT WARSAW, Πολωνία 26-28/11)
  Με αιτιολογία ότι η ώρα ήταν περασμένη και ότι την άλλη μέρα θα έληγε η προθεσμία υποβολής πρότασης και με την υπόσχεση, ότι η συζήτηση θα γίνονταν σε επόμενη συνεδρίαση (κάτι που δεν έγινε ποτέ), το θέμα εγκρίθηκε χωρίς συζήτηση και μάλιστα χωρίς την παρουσία του Αντιδήμαρχου Τουρισμού.
  Η ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν. ήταν η μόνη παράταξη που δεν ενέκρινε το χωρίς συζήτηση και ενημέρωση σχέδιο, ούτε βέβαια τα ταξίδια στο Λονδίνο κ.τ.λ. που εμπεριέχονται σ΄αυτό, εγκρίθηκε όμως με τις θετικές ψήφους όλων των υπολοίπων παρατάξεων.
  (Δήμος Νότιας Κέρκυρας ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΔΑ:6ΓΝΕ46ΜΓΣΙ-0ΓΡ)
  ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ: Στην 11η συνεδρίαση στις 09.06.2020 με τίτλο «ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ». Προτάθηκε ως κατεπείγον από τον κ. Πανδή Ιωάννη χωρίς γραπτή εισήγηση, αλλά με μία απλή προφορική αναφορά των φορέων, τους οποίους ο ίδιος πρότεινε!
  Κατά την υποχρεωτική από τον κανονισμό διαδικασία για την έγκριση (ή όχι) συζήτησης του θέματος, ομολογήθηκε από τους ΛΕΣΣΗ-ΠΑΝΔΗ η προσυνεννόηση τους ακόμα και στη σύνθεση της Επιτροπής, οπότε αποκαλύφτηκε και ο σκόπιμος αιφνιδιασμός και ο εμπαιγμός,
  Οι παρατάξεις ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν. και ΛΑ.ΣΥ. κατεψήφισαν την εισαγωγή του θέματος ως κατεπείγον και αποχώρησαν όταν οι παρατάξεις ΛΕΣΣΗ- ΠΑΝΔΗ το υπερψήφισαν και συνέχισαν πλέον μόνοι τους.
  ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ: Στην αρχή της ίδιας συνεδρίασης σε ανακοίνωση της ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν. προτείναμε να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο το επείγον θέμα της φετινής τουριστικής περιόδου με τις πρωτόγνωρες δυσκολίες. Την πρότασή μας για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε ήδη καταθέσει και γραπτά στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος τηρώντας τον κανονισμό λειτουργίας οφείλει να το συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη. Για την ακρίβεια καταθέσαμε:
  Έχοντας δεδομένο ότι η κρίση θα είναι εντονότερη στο Δήμο μας από ότι σε άλλες περιοχές λόγω της σχεδόν ανύπαρκτης τουριστικής περιόδου, επιβάλλεται άμεσα να αποφασιστούν συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις, αλλά και γενναίες ελαφρύνσεις από τη μεριά του Δήμου πέρα από τις προβλεπόμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις. Επομένως προτείνουμε ως ΘΕΜΑ: Συμβολή του Δήμου στην ομαλή εξέλιξη της τουριστικής περιόδου και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και οι τουριστικές μονάδες που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.
Previous Article

Σωκράτης Τρύφωνας: Ο συνδυασμός πορεία προς τον βοριά για τον τουρισμό

Next Article

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος για την φωτιά στο Τεμπλόνι

Σχετικά Άρθρα