Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος για την φωτιά στο Τεμπλόνι

Share:

Ο χώρος του ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι ήταν από την αρχή ακατάλληλος για τη συγκεκριμένη χρήση. Ουσιαστικά δεν είναι ΧΥΤΑ, είναι χωματερή υπερκορεσμένη, στην οποία έχουν ανιχνευθεί βαρέα μέταλλα σε τιμές υπερβολικά πάνω από τα όρια και το χειρότερο, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή.
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να καταλάβει τις ολέθριες συνέπειες της χτεσινής φωτιάς, όχι μόνο στο Τεμπλόνι αλλά και στις γειτονικές περιοχές και ακόμη πιο πέρα. Αέρας, γη, νερό μολύνονται επικίνδυνα από την καύση του τεράστιου αριθμού επιβλαβών στοιχείων για τον άνθρωπο, τα ζώα, τα φυτά.
Η φωτιά εξακολουθεί να σιγοκαίει μέσα στα όρια του ΧΥΤΑ, αυτό σημαίνει ότι επικίνδυνοι ρύποι εξακολουθούν να μπαίνουν στην ατμόσφαιρα και να επιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση μέσα σε μια ήδη βεβαρυμμένη περιοχή.
Ενώ αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή χωρίς την παρουσία τουριστών, ακούγονται μεγάλα σχέδια «ανάπτυξης», που συνεπάγονται καταστροφή και του τελευταίου πνεύμονα οξυγόνου και συγχρόνως αύξηση απορριμμάτων σε ένα νησί που αδυνατεί να διαχειριστεί ακόμη και τα απορρίμματα των μόνιμων κατοίκων.
Η ζοφερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κέρκυρα αυτήν την εποχή, θα διορθωθεί μόνο αν υπάρχει πολιτική βούληση στην τοπική αυτοδιοίκηση για έργα προς όφελος των πολιτών και όχι οικονομικών συμφερόντων.

Previous Article

Νίκος Γκούσης: Θέματα Τουρισμού στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας

Next Article

Διοξίνες: τα παιδιά του διαβόλου. Του Χρυσόστομου Μπούκα

Σχετικά Άρθρα