Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ για την φωτιά στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Συγχαρητήρια για τον εξαιρετικά αποτελεσματικό χειρισμό της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το βράδυ στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου εξέφρασε σε όλους τους εμπλεκόμενους η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου.
Η ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας ήταν υποδειγματική, η βοήθεια των πυροσβεστικών μέσων, των μηχανημάτων του ΦΟΔΣΑ και του Δήμου ήταν καταλυτική ενώ ο συντονισμός όλων αυτών των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού ήταν άψογος γι’ αυτό και λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά, δήλωσε η κ. Υδραίου. “Θεωρώ ως θαύμα και ως τεράστια επιτυχία, είπε η πρ. του ΦΟΔΣΑ, το γεγονός ότι μπόρεσαν και έθεσαν σε πλήρη έλεγχο μέσα σε μόλις λίγες ώρες μια τέτοια πυρκαγιά που ξέσπασε σε σκουπίδια στο χώρο που βρίσκεται ο δεματοποιητής. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Θερμά συγχαρητήρια για τον άψογο συντονισμό της επιχείρησης εκ μέρους του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Περιφερειακού Διοικητή και τη γεναιότητα του ανθρώπινου δυναμικού.”.
Μετά και από σχετική υπόδειξη του Διοικητή της Π.Υ. κ. Κολοβού, λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς ο χώρος του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου παραμένει κλειστός και δεν δέχεται απορρίμματα προσωρινά μέχρι την αποκατάσταση της λειτουργίας της εγκατάστασης. Το απόγευμα αναμένεται να μεταβεί στο χώρο και ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου και θα κριθεί τελικώς η υπάρχουσα κατάσταση στο χώρο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου αναμένεται να τεθεί ξανά σε πλήρη λειτουργία πολύ σύντομα κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει και εντός της ημέρας.
Σημειώνεται ότι από την πυρκαγιά δεν καταγράφηκαν φθορές ή καταστροφές σε μηχανολογικό εξοπλισμό και οχήματα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ