Εκδηλώσεις της ΔΗΜΟΠ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Share:

Η δύναμή μας είναι στη σύνδεσή μας με ιστορίες αξιοπρέπειας και σεβασμού με τον εαυτό, τις ανθρώπινες σχέσεις και το περιβάλλον!

Η Υγεία, εξαρτάται από παράγοντες που αλληλεπιδρούν ταυτόχρονα σε πολλά επίπεδα: προσωπικό (ψυχικό – σωματικό), οικογενειακό, κοινωνικό, πολιτισμικό, οικονομικό και ιστορικό. Είναι στενά συνδεδεμένη (συνυφασμένη) με την ποιότητα των σχέσεων στις οποίες βρισκόμαστε σε όλα τα επίπεδα: εαυτός, οικογένεια, ομάδα, κοινότητα, φυσικό περιβάλλον.

Τους τελευταίους μήνες βιώσαμε με έντονο τρόπο την πολυπαραγοντική φύση της υγείας, που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ορίζεται ως η κατάσταση σωματικής και ψυχικής ευεξίας.
Αντιληφθήκαμε βιωματικά τα δυνατά σημεία και τα αδιέξοδα του σύγχρονου τρόπου ζωής, της εξάρτησής μας από στερεότυπους τρόπους κατανόησης της συνύπαρξής μας με τους άλλους και το περιβάλλον καθώς και την αξία επίγνωσης και σεβασμού των ορίων και των αντοχών των ζωντανών οργανισμών! Καταλάβαμε ότι, το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» συνδιαλέγεται με το «υγιής άνθρωπος σε υγιές περιβάλλον». Βιώσαμε με άμεσο τρόπο τις αλυσιδωτές αντιδράσεις από αυτήν τη στενή αλληλεξάρτηση της υγείας με το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον.
Προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν οι αλυσιδωτές αυτές αντιδράσεις είδαμε ότι εξαρτάται από τις επιλογές μας, ατομικές και συλλογικές!
Με την πανδημία του Covid-19, αναδείχθηκε η σημασία της Πρόληψης ως στάση, που αναγνωρίζει και υποστηρίζει την αξία της ζωής καθώς και η αναγκαιότητα ύπαρξης υποστηρικτικών δομών φροντίδας και υγείας και της δυνατότητας πρόσβασης όλων σε αυτές!

Τα Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν σε αυτή την κατεύθυνση, δημιουργώντας τις δυνατότητες για την ανάδειξη και ενίσχυση των δυνάμεων και των αποθεμάτων, που διαθέτουμε ως πρόσωπα, ομάδες και κοινότητες, για μια δημιουργική και ισότιμη συνύπαρξη με σεβασμό στο περιβάλλον.

Previous Article

Συνάντηση Μ. Υδραίου με την Πρέσβη της Σουηδίας στην Αθήνα κ. Charlotte Sammelin

Next Article

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά μπάσκετ της ΚΝΕ, τη Δευτέρα 22/06 στο γηπεδάκι της Γαρίτσας.

Σχετικά Άρθρα