Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Share:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, πληροφορούμενος τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν και αφορούν τα αποτελέσματα βιοχημικών αναλύσεων ακατέργαστων στραγγισμάτων στο «ΧΥΤΑ» στη περιοχή Τεμπλόνι επισημαίνει πως το ζήτημα αυτό αφορά ολόκληρη τη Κέρκυρα και τους κατοίκους της, συνδέεται με την ποιότητα ζωής κυρίως όμως με την προστασία της δημόσιας υγείας.
Εν μέσω υγειονομικής κρίσης της πανδημίας έρχεται εκ νέου στο προσκήνιο η διαχρονική ανεπαρκής, αποσπασματική και ελλειπής αντιμετώπιση του όλου ζητήματος, που άπτεται της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, καθόσον πρόκειται για υγειονομική βόμβα. Τα αποτελέσματα των τελευταίων αναλύσεων αναδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για μια διαρκή υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε βάρος της ποιότητας ζωής.
Είναι βέβαιο πως με το υπάρχον αδιέξοδο και χωρίς τη λήψη μέτρων ανάσχεσης θα κληθούμε ως κοινωνία να διαχειριστούμε μια τεράστια, μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή με απρόβλεπτες συνέπειες στην υγεία όλων μας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας για άλλη μια φορά προτάσσει το θέμα της δημόσιας υγείας και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Το τελευταίο συμβάν που καταγράφηκε μόλις χθες με την πυρκαγιά που ξέσπασε βραδινές ώρες στο χώρο του κλειστού «ΧΥΤΑ» και τη συνεπεία αυτής ανεξέλεγκτη διάχυση διοξινών στην ατμόσφαιρα επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας.

Οφείλουμε όλοι, ανεξαίρετα, κοινωνία, υπηρεσίες, τοπική Αυτοδιοίκηση, κρατική Διοίκηση, φορείς, επιτέλους να ενσκήψουμε με ειλικρίνεια στο πρόβλημα και να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τη διαχείριση των εντυπώσεων αλλά να ασχοληθούμε με την πραγματική άσκηση πολιτικής λύσεων που θα επιφέρει άμεσα αποτελέσματα επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου διασφαλίζοντας με κάθε τρόπο την δημόσια Υγεία.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, παρακολουθεί το θέμα συνεχώς, στέκεται δίπλα στους πολίτες, και μη εφησυχάζοντας θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, εκφράζοντας συνεχώς την αγωνία του και τον προβληματισμό του για το ζήτημα αυτό.

Previous Article

Με την Πρέσβη της Σουηδίας Charlotte Sammelin συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μ.Ανδριώτη

Next Article

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας: Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για την φετινή σοδειά

Σχετικά Άρθρα