Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Μ. Υδραίου με την Πρέσβη της Σουηδίας στην Αθήνα κ. Charlotte Sammelin

Με την Πρέσβη της Σουηδίας στην Αθήνα κ. Charlotte Sammelin συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ιστορικό Δημαρχείο, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου.

Στην συνάντηση μίλησαν για θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης.

Η Δήμαρχος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί όσον αφορά στη δημιουργία του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και για τη μεταφορά των απορριμάτων, που θα ξεκινήσει άμεσα στην Κοζάνη.

Συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργειών για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στα οποία η Σουηδία έχει τεχνογνωσία. Η Δήμαρχος τόνισε ότι στρατηγική της επιδίωξη είναι η δημιουργία περιφερειακών parking και η μετακίνηση των κατοίκων με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία προς το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Αναφέρθηκαν εκτενώς στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κέρκυρας, στη δυνατότητα ανάπτυξης του εκπαιδευτικού τουρισμού σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, καθώς και στην προώθηση πολιτιστικών προγραμμάτων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης :η Α! Γραμματέας της Πρεσβείας κα Sidal Gunes, ο Πρόξενος της Σουηδίας στην Κέρκυρα Βασίλης Κοντός και

η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Δημοσίων Σχέσεων Χρυσούλα Τόμπρου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ